ANNEANNE-BABAANNE KURABİYESİ

Malzemesi:
* 850-900 gr. un
* 2 paket kabartma tozu
* 4 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt (200gr.)
* 250 gr. margarin 
1 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
* Süsleme için 1 kahve fincanı toz şeker
* Fındık

850-900 gr. kadar unu, 2 paket kabartma tozuyla birlikte eleyin.
1 yumurtanın sarısını ayırıp akını diğer 3 yumurta ve toz şekerle birlikte çırpın.Yoğurdu ve yumuşak margarini ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip hamuru yoğurun.

Tepsiye kağıt yayın, küçük boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın, parmaklarınızla bastırıp yassıltın. Tepsiye dizin. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün, biraz toz şeker serpin, 1 er tane fındığı bastırarak koyun. 
160 derece fırının orta gözünde üzerleri iyice kızarana, çatlayana kadar pişirin. (Bu kurabiyeyi hafif süt veya kendi sıktığınız meyve suyu ile ıslatıp 7-8 aydan sonra bebeklere bile verebilirsiniz, tabii fındığı hariç.) 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder