Malzemesi:
* 850-900 gr. un
* 2 paket kabartma tozu
* 4 yumurta
* 1 su bardağı yoğurt (200gr.)
* 250 gr. margarin
* 1 su bardağı toz şeker veya pudra şekeri
* Süsleme için 1 kahve fincanı toz şeker
* Fındık
850-900 gr. kadar unu, 2
paket kabartma tozuyla birlikte eleyin.
1 yumurtanın sarısını
ayırıp akını diğer 3 yumurta ve toz şekerle birlikte çırpın.Yoğurdu ve yumuşak margarini ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu ilave edip hamuru
yoğurun.
Tepsiye kağıt yayın, küçük boy bir mandalina büyüklüğünde parçalar
koparıp avucunuzda yuvarlayın, parmaklarınızla bastırıp yassıltın. Tepsiye
dizin. Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün, biraz toz şeker serpin, 1 er
tane fındığı bastırarak koyun.
160 derece fırının orta gözünde üzerleri iyice
kızarana, çatlayana kadar pişirin. (Bu kurabiyeyi hafif süt veya kendi
sıktığınız meyve suyu ile ıslatıp 7-8 aydan sonra bebeklere bile
verebilirsiniz, tabii fındığı hariç.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder