Malzemesi
* 300 gr. kuru fasulye
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 3-4 adet yumurta
* Siyah zeytin
* Tuz
* Üzüm sirkesi
* Zeytinyağı
300 gr. kuru fasulyeyi akşamdan tuzlu ve sıcak su ile ıslatın.
Sabah
ıslatma suyunu süzün, temiz sıcak su koyup haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzgeçte süzün ve kapaklı bir
cam kaba boşaltın. Tuz ve sirke koyun kapağını kapatıp, soğumaya bırakın.
Taze
soğanları , yarımşar demet maydanoz ve dereotunu ayıklayıp
yıkayın hepsini süzgeçte bırakıp, kurumasını bekleyin.
2-3 tane yumurtayı katı haşlayın, soğuk sudan
geçirip kabuklarını soyun. Yemek saatinden az evvel tüketeceğiniz kadar
fasulyeyi servis kasesine koyun, taze soğan, dereotu ve maydanozu ince kıyıp fasulyenin üzerine koyun. Yeteri kadar pul biber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın.
Servis tabağına aldığınız piyazı, siyah zeytin ve dilimlenmiş yumurta ile süsleyin.
Fasulyenin hepsini bir seferde tüketemediyseniz, üzeri
sıkıca kapalı kapta buzdolabında saklayabilir, 3-4 gün sonra bile aynı işlemleri
yaparak tekrar piyaz hazırlayabilirsiniz. Cızbız ve tava köftelerin yanında çok
yakışır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder