FASULYE PİYAZI


Malzemesi
* 300 gr. kuru fasulye
* 1 demet taze soğan
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 3-4 adet yumurta
* Siyah zeytin
* Tuz
* Üzüm sirkesi
* Zeytinyağı

300 gr. kuru fasulyeyi akşamdan tuzlu ve sıcak su ile ıslatın.

Sabah ıslatma suyunu süzün, temiz sıcak su koyup haşlayın.
Haşlandıktan sonra süzgeçte süzün ve kapaklı bir cam kaba boşaltın. Tuz ve sirke koyun kapağını kapatıp, soğumaya bırakın.
Taze soğanları , yarımşar demet maydanoz ve dereotunu ayıklayıp yıkayın hepsini süzgeçte bırakıp, kurumasını bekleyin. 
2-3 tane yumurtayı katı haşlayın, soğuk sudan geçirip kabuklarını soyun. Yemek saatinden az evvel tüketeceğiniz kadar fasulyeyi servis kasesine koyun, taze soğan, dereotu ve maydanozu ince kıyıp fasulyenin üzerine koyun. Yeteri kadar pul biber ve zeytinyağı ilave edip karıştırın. 
Servis tabağına aldığınız piyazı, siyah zeytin ve dilimlenmiş yumurta ile süsleyin. 
Fasulyenin hepsini bir seferde tüketemediyseniz, üzeri sıkıca kapalı kapta buzdolabında saklayabilir, 3-4 gün sonra bile aynı işlemleri yaparak tekrar piyaz hazırlayabilirsiniz. Cızbız ve tava köftelerin yanında çok yakışır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder