KUŞ KANADI KEBABI

Malzemeler (2 kişilik)

* 1 tane orta boy bostan patlıcanı 
* 200 gr. kuzu kıyması
* 1 tane iri domates
* 1 tane orta büyüklükte kuru soğan
* 1 tane al biber
* Yeteri kadar tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* 2 çorba kaşığı zeytinyağ
* Yarım çorba kaşığı tereyağ
* 2 tane sivri biber
* Kıyılmış maydanoz

Soğanı incecik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup, minik minik doğrayın. Al biberin tohumlarını çıkarıp onları da küçük küçük doğrayın. Tuzu, karabiberi ve kıymayı bir araya getirip, dolma içi gibi iyice yoğurun. Patlıcanın sapını kısaltarak kesin, tam ortadan eşit 2 parçaya bölün. Kesme tahtasına yatırın sap tarafına dokunmadan, keskin bir bıçakla 4-5 defa kesin. Her ayrığın içini sıkıca, hazırladığınız kıymalı içle doldurun. Açık kuş kanadı şekli verin. Fırın kabınızı zeytinyağ ile yağlayın. Şeklini bozmadan patlıcanların 2 sini de yağın üzerine yerleştirin. Biber salçasını, 1 su bardağı su ile ezip patlıcanların üzerine gezdirin. Tereyağı 2 eşit parçaya bölün, patlıcanların üzerine koyun. Fırını 180-200 dereceye ayarlayın. 1 saate yakın sürede pişiyor. Yine de siz arada kontrol ederek pişirin. Suyu az gelirse biraz daha ilave edin. Fırını söndürmeden 5-10 dakika önce, 2 tane sivri biberi salçalı suyun üzerine koyun, pişsin. Önce koyarsanız yanar. Maydanoz veya 1 kaşık yoğurtla servis yapın. Şekli güzel hafif bir yemek oluyor.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder