Malzemeler (2 kişilik)
* 1 tane orta boy bostan patlıcanı
* 200 gr. kuzu
kıyması
* 1 tane iri
domates
* 1 tane orta
büyüklükte kuru soğan
* 1 tane al
biber
* Yeteri kadar
tuz
* 1 çay kaşığı
karabiber
* 1 çorba
kaşığı biber salçası
* 2 çorba
kaşığı zeytinyağ
* Yarım çorba
kaşığı tereyağ
* 2 tane sivri
biber
* Kıyılmış
maydanoz
Soğanı
incecik doğrayın. Domatesin kabuğunu soyup, minik minik doğrayın. Al biberin tohumlarını
çıkarıp onları da küçük küçük doğrayın. Tuzu, karabiberi ve kıymayı bir araya getirip, dolma içi gibi iyice yoğurun. Patlıcanın sapını kısaltarak kesin, tam
ortadan eşit 2 parçaya bölün. Kesme tahtasına yatırın sap tarafına
dokunmadan, keskin bir bıçakla 4-5 defa kesin. Her ayrığın içini sıkıca,
hazırladığınız kıymalı içle doldurun. Açık kuş kanadı şekli verin. Fırın kabınızı
zeytinyağ ile yağlayın. Şeklini bozmadan patlıcanların 2 sini de yağın üzerine
yerleştirin. Biber salçasını, 1 su bardağı su ile ezip patlıcanların üzerine
gezdirin. Tereyağı 2 eşit parçaya bölün, patlıcanların üzerine koyun. Fırını
180-200 dereceye ayarlayın. 1 saate yakın sürede pişiyor. Yine de siz arada
kontrol ederek pişirin. Suyu az gelirse biraz daha ilave edin. Fırını söndürmeden
5-10 dakika önce, 2 tane sivri biberi salçalı suyun üzerine koyun, pişsin. Önce
koyarsanız yanar. Maydanoz veya 1 kaşık yoğurtla servis yapın. Şekli güzel hafif
bir yemek oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder