Malzemeler
* 6 tane orta boy patates
* 4-5 tane badem salatalık
* 2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 3 yemek kaşığı yoğurt
* 2-3 kaşık mayonez
* 1/2 demet dereotu
Patateslerin kabuklarını
ovarak yıkayın, su ile tencereye koyup yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzün, ılınınca kabuklarını soyun, soğuduktan sonra rendenin kalın yeriyle
rendeleyin.
4-5 tane badem salatalığın başlarını
kesip, kabukları ile birlikte yine rendenin kalın dişli yeriyle rendeleyin, süzgece koyup, fazla suyunu
akıtın.
2 diş sarımsağı havanda dövün, 1 tatlı
kaşığı tuzla birlikte patateslerin üzerine koyun, salatalıkları avuç içinizde
iyice sıkıp, suyunu bırakmayın.
Rende salatalık, 3 yemek kaşığı yoğurt ve
2-3 kaşık mayonezi birlikte iyice karıştırın, ince kıydığınız yarım demet
dereotunu da içine katıp, karıştırın. Salata tabağına alın, üzerini düzeltip tabağın
kenarlarını çeri domates veya çekirdeksiz siyah zeytinle süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder