Malzemesi
* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 1,5 çay bardağı tahin
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 tatlı kaşığı tuz
Nohutları akşamdan tuzlu sıcak su ile
ıslatın. Sabah ıslatma suyunu döküp temiz su ile haşlayın. Haşlama suyundan bir
miktar ayırıp, kalanını süzün. Ilık hale gelince nohutların kabuklarını ayıklayın. Zeytinyağı ve
toz biberin dışındaki bütün malzemeyi nohutla birlikte çukur bir kapta
birleştirin ve iyice ezin. Nohut soğuduktan sonra sertleşir, bunu göz
önünde bulundurarak nohutlu karışımın yoğunluğuna dikkat
edin. Gerektikçe ayırdığınız haşlama suyundan azar azar birkaç defa ilave ederek karıştırın. Düz bir servis tabağına yerleştirin, mala ile üzerini
düzeltin, muntazam şekiller vererek ufak çukurcuklar açın. Zeytinyağı ve toz kırmızı
biberi ısıtıp üzerine gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder