HUMUS

Malzemesi
* 2 su bardağı haşlanmış nohut
* 1,5 çay bardağı tahin
* 1 limonun suyu
* 1 tatlı kaşığı kimyon
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
* 1 tatlı kaşığı tuz


Nohutları akşamdan tuzlu sıcak su ile ıslatın. Sabah ıslatma suyunu döküp temiz su ile haşlayın. Haşlama suyundan bir miktar ayırıp, kalanını süzün. Ilık hale gelince nohutların kabuklarını ayıklayın. Zeytinyağı ve toz biberin dışındaki bütün malzemeyi nohutla birlikte çukur bir kapta birleştirin ve iyice ezin. Nohut soğuduktan sonra sertleşir, bunu göz önünde bulundurarak nohutlu karışımın yoğunluğuna dikkat edin. Gerektikçe ayırdığınız haşlama suyundan azar azar birkaç defa ilave ederek karıştırın. Düz bir servis tabağına yerleştirin, mala ile üzerini düzeltin, muntazam şekiller vererek ufak çukurcuklar açın. Zeytinyağı ve toz kırmızı biberi ısıtıp üzerine gezdirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder