Malzemesi:
* 500 gr. iki defa çekilmiş dana kıyma
* 1+1 tane yumurta,
* 1 limonun suyu
* 1 tane küçük boy rendelenmiş kuru soğan
* 2 çay kaşığı tuz, karabiber
* 2 çorba kaşığı pirinç
* Yarım demet kıyılmış maydanoz
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 2 tane iri ve olgun domates rendesi
* 1 tane orta boy havuç
* 1 tane patates
Havucu çok minik küp
şeklinde kesin, 1 tane patatesi de küçük parçalara
bölün, soğuk suda bekletin.
Kıymayı yoğurma kabına alın, 1 yumurta, rende soğan, 1,5 çay kaşığı tuz, karabiber ve yıkanmış
pirinçle iyice yoğurun. Nohut büyüklüğünden biraz büyük köfteler
yuvarlayıp, tepsinin içinde biriktirin.
Tereyağı eritin, havuçları karıştırarak
biraz kavurun, domates rendesini ve yarım çay kaşığı tuzu ilave edip suyunu
iyice çekene kadar pişirin. Köfteleri birbirlerine yapıştırmamaya özen
göstererek domatesin üzerine boşaltın, hemen
kapağını kapatıp etin suyunu salmasını bekleyin. Sonra köfteleri bozmadan 1-2
defa karıştırın, 2 dak. pişirin, 2,5 su bardağı kaynar suyu üzerine dökün, ocağı
kısın. Doğrayıp soğuk suda beklettiğiniz patatesleri süzüp tencereye katın, 10-15
dak. sonra ocağı söndürün.
1 yumurta sarısını çatalla çırpıp limon suyuyla da
çırpın, yemeğin suyundan alıp alıştırarak yemeğe terbiyesini verin. Servis kabına
aldıktan sonra üzerine kıyılmış maydanoz serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder