*
Kuzu kol veya buttan 125 gr. lık parça et (kişi başına göre alın)
* Parça başına 1 su bardağı içme suyu
*
Kişi başına 1 tane orta boy taze patates
*
Kişi başına 3-4 tane arpacık soğan (veya
çok küçük boy kuru soğan)
*
Kişi başına yarım orta boy havuç
*
1 çorba kaşığı tereyağ
*
Tane karabiber
*
Maydanoz
*
Tuz
Etleri
yıkayın, süzgece koyun. Tereyağı tencerede kızdırıp, etleri üzerine koyup
altüst ederek mühürleyin. Suyu kaynatıp üzerine dökün, kapağını kapatıp biraz
pişirin. O arada taze patateslerin ve
havuçların kabuğunu kazıyın, soğanları ayıklayın. Ocağı orta ateşe getirip, sebzeleri
üzerine yerleştirin. Hiç karıştırmadan kapağı kapalı olarak etler iyice
yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve tane
karabiberleri ilave edip 5 dak. daha pişirmeye devam edin. Servisten az önce
maydanozu kıyarak üzerine serpin. Bu yemeğin suyunu kaşıkla içilebilecek kadar
bırakın. Sofrada mutlaka sıkılmış limon suyu bulundurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder