KUZU HAŞLAMA


* Kuzu kol veya buttan 125 gr. lık parça et (kişi başına göre alın) 
* Parça başına 1 su bardağı içme suyu
* Kişi başına 1 tane orta boy taze patates
* Kişi başına 3-4  tane arpacık soğan (veya çok küçük boy kuru soğan)
* Kişi başına yarım orta boy havuç
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* Tane karabiber
* Maydanoz
* Tuz


Etleri yıkayın, süzgece koyun. Tereyağı tencerede kızdırıp, etleri üzerine koyup altüst ederek mühürleyin. Suyu kaynatıp üzerine dökün, kapağını kapatıp biraz pişirin. O arada  taze patateslerin ve havuçların kabuğunu kazıyın, soğanları ayıklayın. Ocağı orta ateşe getirip, sebzeleri üzerine yerleştirin. Hiç karıştırmadan kapağı kapalı olarak etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu  ve tane karabiberleri ilave edip 5 dak. daha pişirmeye devam edin. Servisten az önce maydanozu kıyarak üzerine serpin. Bu yemeğin suyunu kaşıkla içilebilecek kadar bırakın. Sofrada mutlaka sıkılmış limon suyu bulundurun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder