Malzemeler
* 1 tane orta
boy piliç
* 3-4 sap taze
soğan
* 1 demet
kıyılmış dereotu
* 2-3 diş
dövülmüş sarımsak
* 3 çorba
kaşığı mayonez
* 5-6 çorba
kaşığı koyu yerinden yoğurt
* 1 tatlı
kaşığı silme tuz
Pilici
temizleyip yıkayın, suyla haşlayın. Başka yerde kullanmak üzere suyunu süzüp
kaldırın. Pilicin derilerini ve kemiklerini ayıklayıp temizleyin, elinizle küçük
parçaları bölün.
Taze
soğanları ayıklayıp yıkayın, incecik kıyın. Önce dereotu, soğan, tuz ve sarımsağı
yoğurdun içine ekleyin, sonra mayonezi ve tavuk parçalarını da içine koyup
karıştırın, servis tabağına yerleştirip, dilediğiniz şekilde süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder