KUZU CİĞERİ TAVA - ARNAVUT CİĞERİ

Malzemesi ( 10 Kişilik )

* 1 kg. kuzu ciğeri (üzerindeki zarını aldırıp, kuşbaşı kestirin)
* 2-3 orta boy piyazlık doğranmış kuru soğan
* 1 tatlı kaşığı acı pul biber
* 1 demet ayıklayıp yıkanmış, kıyılmış maydanoz
* yeteri kadar tuz
* 1 büyük su bardağı un
* 1/2 yemek kaşığı kuru kekik
* Kızartma için sıvı yağ

Mutfaklarda kullandığımız plastik, alt kabı olan süzgeçlerden iki taneye ihtiyacınız olacak.
Kasaptan getirdiğiniz ciğeri, kanının akması için bu kaplardan birine boşaltın, siz soğan piyazını hazırlarken kenarda bekletin. Kesinlikle yıkamayın,ciğerler sertleşir.
Piyazlık doğradığınız soğanları az tuz ilavesiyle, hafifçe parmaklarınızla ovup yumuşatın, kıyılmış maydanozu, pul biberi ve 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağını koyup karıştırıp, kaseye alın.
Çelik tavada bolca yağ ısınırken, ikinci plastik kabınıza unu ve kanı süzülmüş ciğerin yarısını koyup karıştırın. Ciğerler iyice una bulandıktan sonra kabın süzgecine alıp, fazla unu eleyin. İyice kızan yağın içine boşaltıp, delikli kepçeyle hemen 1-2 defa karıştırın ve yine fazla yağını tavada bırakarak delikli kepçeyle servis tabağına alın, tuz ve kekiğin yarısını serperek hemen üzerini kapatın. Kalan unun içine ciğerin kalan yarısını boşaltıp karıştırın, süzgeçte fazla ununu silkeleyip kızgın yağa atıp ilk tavadaki gibi kızartın.Tavadan, öncekilerin üzerine alıp tuzunu kekiğini serpin, kapağı üzerine örtün, servise kadar açmayın .Tabaklara soğan piyazı ile servis yapın.

Bu çalışma zor değil, fakat çok dikkat ve el çabukluğu ister. Hem hızlı ateşte hem de yakmadan ve suyunu kaybetmeden tamamlamak lazım, Dikkat ederseniz tuzunu da piştikten sonra koyduk, patlamasın, sertleşmesin diye. Tavadan alır almaz hemen yiyecekseniz, fotoğraftaki gibi ciğerleri soğan piyazının üstüne de alabilirsiniz ama servis saatiniz belli değilse mutlaka soğan piyazını ayrı tutun.



1 yorum:

  1. Hem kuzu ciğerinin hemde dan ciğerinin tava usulü pişirme şeklini denedim bence herzaman dana ciğeri biraz daha önde tüketim bakımın dan da en fazla dana karaciğeri tüketilmektedir Toptan Sakatat - Toptan Dana Ciğeri  satışı yapan yerlerden uygun fiyata günlük taze olarak alım yapabilirsiniz.

    YanıtlaSil