Malzemesi (8 Kişilik)
* 250 gr. oda sıcaklığında margarin,
* 3 tane haşlanıp rendelenmiş patates,
* 3 su bardağı elenmiş un,
* 1 paket
kabartma tozu,
* 1 tane yumurta,
* 1 tatlı kaşığı silme tuz,
* kalıbı yağlamak için yarım kaşık sıvı
yağ,
Sıvı yağ ile 30 cm. çapındaki fırın kabınızın dibini ve kenarlarını hafifçe
yağlayın.
Elenmiş unun üzerine diğer malzemeleri
koyup iyice yoğurun, tezgahın üzerine un
serpip hamuru 35 cm çapında açın, 30 cm.lik fırın kabınıza yerleştirin
fazlalığı kenarlara yapıştırın. Hamurun birkaç yerine çatal batırın. Ön pişirme
için 160 derece fırında biraz pişirin (20 dak. )fırından çıkarın.
* 4 tane közlenmiş patlıcanı közleyip
bıçakla parçalayın.
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
* 1 çorba kaşığı un,
* 2 yumurta, (1 tanesinin sarısını üzeri
için ayırın.)
* 1 su bardağı kadar kaşar rendesi,
* 1 çay kaşığı karabiber,
* 1 çay kaşığı tuz,
* 1 çay bardağı susam.
Sıvı yağ ve unu tavada hafif kavurun. Sotelediğiniz közlenmiş patlıcanları içine atıp birkaç defa çevirin. Ateşten
aldıktan sonra yumurtayı içine kırıp acele karıştırın. Kaşar rendesini de ekleyip bir kez daha karıştırın.
Fırında yarı pişmiş tart hamurunun
üzerine düzgünce yayın. Üzerine sarısını sürün, susamı her tarafına
serpin ve tekrar fırına sürün. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirip, çıkınca
dilimleyip, afiyetle yiyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder