PATLICANLI TART

 Malzemesi (8 Kişilik)
* 250 gr. oda sıcaklığında margarin,
* 3 tane haşlanıp rendelenmiş patates,
* 3 su bardağı elenmiş un,
* 1 paket kabartma tozu,
* 1 tane yumurta,
* 1 tatlı kaşığı silme tuz,
* kalıbı yağlamak için yarım kaşık sıvı yağ,

Sıvı yağ ile 30 cm. çapındaki fırın kabınızın dibini ve kenarlarını hafifçe yağlayın.
Elenmiş unun üzerine diğer malzemeleri koyup iyice yoğurun, tezgahın üzerine un serpip hamuru 35 cm çapında açın, 30 cm.lik fırın kabınıza yerleştirin fazlalığı kenarlara yapıştırın. Hamurun birkaç yerine çatal batırın. Ön pişirme için 160 derece fırında biraz pişirin (20 dak. )fırından çıkarın.

* 4 tane közlenmiş patlıcanı közleyip bıçakla parçalayın.
* 1 çorba kaşığı sıvı yağ,
* 1 çorba kaşığı un,
* 2 yumurta, (1 tanesinin sarısını üzeri için ayırın.)
* 1 su bardağı kadar kaşar rendesi,
* 1 çay kaşığı karabiber,
* 1 çay kaşığı tuz,
* 1 çay bardağı susam.

Sıvı yağ ve unu tavada hafif kavurun. Sotelediğiniz közlenmiş patlıcanları içine atıp birkaç defa çevirin. Ateşten aldıktan sonra yumurtayı içine kırıp acele karıştırın. Kaşar rendesini de ekleyip bir kez daha karıştırın.

Fırında yarı pişmiş tart hamurunun üzerine düzgünce yayın. Üzerine sarısını sürün, susamı her tarafına serpin ve tekrar fırına sürün. Üzeri nar gibi kızarana kadar pişirip, çıkınca dilimleyip, afiyetle yiyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder