Malzemesi
* 3 tane düzgün,iri ve taze kabak
* 1 su bardağı taze lor
* 1/2 demet dereotu veya maydanoz
* 1/2 su bardağı kaşar rendesi
* Tuz
* Acı kırmızı pul biber
Sosu:
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı un
* 1 su bardağı süt
* Tuz
Kabakları tırtıklı sebze soyucusu ile
kazıyın, başını dibini kesin.Tencerede tuzlu su kaynatıp, kabakları içine atın ve 3-4 dakika haşlayın. Fırında tekrar pişecekler fazla haşlanmamasına dikkat edin. Suyunu
süzün, ılık hale gelince baştan alta keserek iki parçaya bölün. Ortalarını az
oyarak sandal şekline getirin. Loru kıyılmış dereotu veya maydanozla karıştırıp
kabakların içine doldurun. Fırın kabınızı hafifçe yağlayıp yan yana dizin.
Sosunu hazırlamak için tereyağı ısıtıp hafif ateşte unu kavurun, krem rengi olunca soğuk süt ve az tuz koyup sulu muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kabakların üzerine taksim edip dökün üzerlerine acı
kırmızı biber ve kaşar rendesini de serpip tamamlayın.
180 derece fırında, üstleri
kızarıp kaşar eriyene kadar pişirin. Sıcak veya ılık tüketin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder