MANTAR SALATASI

Malzeme
* 500 gr. taze mantar,
* 10-15 tane biberli yeşil zeytin,
* 2 sap taze soğan (ayıklayıp yıkayın süzgeçte suyunu süzün),
* 1/2 demet dereotu, 
* 1 orta boy limonun suyu,
* 5-6 tane kornişon turşu,
* 1/2 çay kaşığı tuz,
* 1 çay fincanı sızma zeytinyağı,

Mantarları ayıklayıp yıkayın. 2 su bardağı kaynar suya, 1 yemek kaşığı sirke koyun ve mantarları içine atın. 10 dakika haşlayın, süzgeçten süzün, ılık hale gelince, keskin bıçakla ince ince dilimleyin ve üzerine hemen limon suyunu gezdirin. İçi biberli yeşil zeytinlere de aynı işlemi yapın. 2-3 tane kornişonu da yeşil mercimek büyüklüğünde doğrayın.Taze soğan ve dereotunu ince kıyın, tuzunu ve zeytinyağı katıp karıştırın, servis tabağına alın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder