YOĞURTLU HAVUÇ KAVURMASI

 Malzemesi
* 6 tane orta boy havuç
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 300 gr. yoğurt
* 2-3 diş dövülmüş sarımsak
* 2 çay kaşığı tuz
* 2-3 dal maydanoz yaprağı.

Havuçların kabuklarını soyun ince cips gibi kesin. Zeytinyağını kızdırıp havuçları içine bırakın. 1-2 defa çevirin, kapağını kapatıp ateşi hafifletin. Suyunu çekene kadar pişirin, sonra biraz da kavurun, ocağı söndürün ve soğumasını bekleyin. Tuzlu ve sarımsaklı yoğurt hazırlayıp, havuçlarla iyice karıştırın. Servis tabağına aldıktan sonra üzerini maydanoz yaprakları ile süsleyebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder