Malzemesi
* 6 adet taze sakız kabağı,
* 1 tane rendelenmiş havuç,
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan,
* 2-3 diş bıçakla kıyılmış sarımsak,
* 2 tane kabuğu soyulup minik doğranmış
domates,
* 1 kahve fincanı pirinç,
* 1,5 kahve kaşığı toz şeker,
* 1 kahve
kaşığı karabiber,
* 1/2 su bardağı zeytinyağı,
* 1 su bardağı içme suyu,
* 1/2 tatlı kaşığı tuz,
* 1/2 tatlı kaşığı şeker,
* 3-4 dal dereotu (kıyılmış).
Kabakların kabuğunu tırtıklı soyucu ile
soyun, yıkayın ve boyundan ikiye ayırın. İçlerini oyun, karnıyarık tenceresine
sıralayın. Soğanı ince doğrayın, havucu rendenin kalın tarafı ile
rendeleyin. Zeytinyağı tavaya dökün soğan ve havucu biraz kavurun. Pirinci yıkayıp
ilave edin ve kavurmaya devam ederken domatesleri, sarımsakları, tuzu, biberi, şekeri
ve kabakların içinden çıkan parçaları da ilave edip biraz daha
pişirin.
Hazırladığınız iç malzemeyi oyduğunuz kabakların içine (taşırmadan)
doldurun tencerenin kenarından, 1 su bardağı su akıtın ağzını kapatın, orta ateşte
suyu bitene kadar pişirin.
Soğuduktan sonra şekillerini bozmadan servis tabağına
alıp dereotu ile süsleyin.
Zeytinyağlı ne pişirirseniz
pişirin, piştiği tencere veya tepside soğutmalı, sonra boşaltmalısınız.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder