SÜZME MERCİMEK ÇORBASI (8-10 KİŞİLİK)


Malzemeleri:
* 500 gr. kırmızı mercimek
2 orta boy kuru soğan
150 gr. tereyağ veya margarin
* 1 bardak et suyu (varsa)
* 1 tatlı kaşığı tuz


500 gr. kırmızı mercimeği ovarak yıkayın, suyun içinde bırakın.
2 orta boy kuru soğanı tencereye yemeklik doğrayın, 150 gr. tereyağ veya margarin ilave edip orta ateşte kavurun.
Suyunu süzdüğünüz mercimekleri, üzerine çıkacak kadar içme ve et  suyunu karıştırarak koyun. Et suyunuz yoksa normal su da olur. 
Pardon, soğanlar kavrulurken çorbanın tuzunu da koymanız gerekir yoksa mercimek çabuk açılmaz.
Kaynamakta olan çorbanın köpüğünü kaşıkla birkaç defa temizleyin, ocağın ısısını azaltın, mercimekler iyice pişene kadar kaynatın.

El mikserinizle 5 dak. hızlı devirde ezin, sonra başka bir tencereye tel süzgeçten geçirerek boşaltın. Üzerine kuru nane ve pul biberi tereyağında hafifçe kavurarak gezdirebilirsiniz, yakışır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder