Malzemeleri:
* 500 gr. kırmızı mercimek
* 2 orta boy kuru soğan
* 150 gr. tereyağ veya margarin
* 1 bardak et suyu (varsa)
* 1 tatlı kaşığı tuz
500 gr. kırmızı mercimeği ovarak yıkayın, suyun içinde bırakın.
2 orta boy kuru soğanı tencereye yemeklik doğrayın, 150 gr. tereyağ veya margarin ilave edip orta ateşte kavurun.
Suyunu süzdüğünüz
mercimekleri, üzerine çıkacak kadar içme ve et suyunu karıştırarak koyun. Et suyunuz yoksa normal su da olur.
Pardon, soğanlar kavrulurken çorbanın tuzunu da koymanız
gerekir yoksa mercimek çabuk açılmaz.
Kaynamakta olan çorbanın köpüğünü kaşıkla
birkaç defa temizleyin, ocağın ısısını azaltın, mercimekler iyice pişene kadar
kaynatın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder