KABAK MÜCVERİ


* 3 ince sakız kabağı
* 1 orta boy havuç
* 1 orta kurusoğan
* 3 yumurta
* ½  demet kıyılmış maydanoz
* ½  demet kıyılmış dereotu
* Birkaç yaprak taze nane
* Tuz, karabiber, kimyon (1 er çay kaşığı)
* 3-4 yemek kaşığı un
* Kızartmak için çiçek yağı


Rendenin kalın tarafı ile kabakları, ince tarafıyla kuru soğan ve havucu karıştırma kabına rendeleyin, üzerine yeşillikleri, yumurtaları, tuz ve  biberi koyun. Kaşıkla harmanlayın, sonra azar azar unu ekleyin, ne çok cıvık ne de katı olmasın.
Yağı tavaya koyup kızdırın, küçük bir kepçeyle aldığınız karışımı yavaşça yağa bırakıp kepçenin altı ile hafifçe bastırarak inceltin. Bir tarafı kızardıktan sonra diğer tarafını da kızartıp, ne yapıyoruz ? Tabii ki kağıt havluya alıyoruz. 
Öneri: Servisi yoğurtla yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder