* 3 ince sakız kabağı
* 1 orta boy havuç
* 1 orta kurusoğan
* 3 yumurta
* ½
demet kıyılmış maydanoz
* ½ demet kıyılmış dereotu
* Birkaç yaprak taze nane
* Tuz, karabiber, kimyon (1 er çay kaşığı)
* 3-4 yemek kaşığı un
* Kızartmak için çiçek yağı
Rendenin kalın tarafı ile kabakları, ince tarafıyla kuru soğan ve havucu karıştırma
kabına rendeleyin, üzerine yeşillikleri, yumurtaları, tuz ve biberi koyun. Kaşıkla
harmanlayın, sonra azar azar unu ekleyin, ne çok cıvık ne de katı olmasın.
Yağı
tavaya koyup kızdırın, küçük bir kepçeyle aldığınız karışımı yavaşça yağa
bırakıp kepçenin altı ile hafifçe bastırarak inceltin. Bir tarafı kızardıktan
sonra diğer tarafını da kızartıp, ne yapıyoruz ? Tabii ki kağıt havluya
alıyoruz.
Öneri: Servisi yoğurtla yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder