Malzemesi
* 4-5 tane taze ve ince sakız kabağı (
kalın rendelenmiş)
* 1 avuç dövülmüş fındık
* 1/2 demet kıyılmış dereotu
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 tatlı
kaşığı tuz
* 2 küçük diş dövülmüş sarımsak
* 2-3 yemek kaşığı mayonez
* 3-4 dal ince kıyılmış dereotu
Zeytinyağını derin tavanın içinde
ısıtın, rendelenmiş kabakları ekleyip, hızlı ateşte karıştırarak kavurun. Kabaklar suyunu tamamen çekince tuzunu ilave edip, ocağı söndürün. İyice soğuduktan
sonra sarımsağı, fındıkları ve mayonezi ekleyip, ezmeden karıştırın. Servis tabağına
yayıp, üzerini dereotu ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder