Malzemesi
* 1 kg. taze çalı fasulye
* 200 gr. orta yağlı kıyma
* 3 tane iri, olgun domates
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 1,5 çorba kaşığı tereyağ
* 1 tatlı kaşığı tuz
* İsteğe göre 4-5 diş sarımsak.
Çalı fasulyelerin kılçıklı kenarlarını
sebze soyucusu veya keskin sebze bıçağı ile incecik alın. Bıçakla boydan boya
kesip 2 parçaya ayırıp fasulyelerin enini inceltin, sonra da boyundan 3 parçaya ayırıp kısaltın. Yıkayıp süzgece
koyun.Tereyağını eritip, soğan ve tuzla kavurun. Kıymayı kaşığın tersi ile eze eze
topak bırakmadan kavurun. Kabuklarını soyup küçük parçalara ayırdığınız
domatesleri ve sarımsak dişlerini katın. Tencerenin kapağını kapatıp hafif ateşte 10 dak.
pişirin. Süzgeçteki fasulyeleri tencereye yerleştirin, üzerlerine hazırladığınız kıymalı harcı koyup her tarafını örtün. Kenarından 1 su bardağından 1 parmak az su
akıtın, kapağını kapatın. Kaynayana kadar hızlı ateşte, sonra orta ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder