KARNABAHAR -HAVUÇ KIZARTMASI

 Malzemesi
* 1 tane küçük boy sıkı karnabahar
* 2 orta boy havuç (az haşlanmış)
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı sirke
* 1 litre su 
* 2-3 tane yumurta
* Yarım tatlı kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı karabiber
* 1,5 çorba kaşığı un 
* 1 şişe maden sodası
* Kızartma yağı

Karnabaharın yapraklarını koparın, kökünü bıçakla oyup çıkarın. Su,tuz ve sirkeyi birlikte kaynatın, kök yeri alta gelecek şekilde karnabaharı içine koyup 15 dakika kadar haşlayın. Çok yumuşatmayın. Kaynatma suyunu döküp soğuk su ile yıkayın, süzgeçte iyice suyunun süzülmesini ve soğumasını bekleyin.
Yumurta, un, yarım tatlı kaşığı tuz, karabiber ve soda ile bulamaç yapın.

Karnabaharın çiçeklerini ayırın, tavaya uygun şekilde kesip, dilim dilim hazırlayın. Tavada yağı kızdırın, sonra orta ateşe alın. Karnabahar dilimlerini hazırladığınız bulamaca batırıp, yağda her iki tarafını da kızartın ve kağıt havlunun üzerine alın. Haşlanmış havuç dilimlerini de sosa bulayıp kızartın. Sofrada sarımsaklı yoğurt bulundurun. Servis tabağınızı minik domates ve maydanoz yapraklarıyla renklendirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder