Malzemesi
* 1 tane küçük
boy sıkı karnabahar
* 2 orta boy
havuç (az haşlanmış)
* 1 tatlı
kaşığı tuz
* 2 çorba kaşığı
sirke
* 1 litre su
* 2-3 tane
yumurta
* Yarım tatlı
kaşığı tuz
* 1 kahve
kaşığı karabiber
* 1,5 çorba
kaşığı un
* 1 şişe maden
sodası
* Kızartma
yağı
Karnabaharın
yapraklarını koparın, kökünü bıçakla oyup çıkarın. Su,tuz ve sirkeyi birlikte
kaynatın, kök yeri alta gelecek şekilde karnabaharı içine koyup 15 dakika kadar
haşlayın. Çok yumuşatmayın. Kaynatma suyunu döküp soğuk su ile yıkayın, süzgeçte
iyice suyunun süzülmesini ve soğumasını bekleyin.
Yumurta, un, yarım
tatlı kaşığı tuz, karabiber ve soda ile bulamaç yapın.
Karnabaharın
çiçeklerini ayırın, tavaya uygun şekilde kesip, dilim dilim hazırlayın. Tavada
yağı kızdırın, sonra orta ateşe alın. Karnabahar dilimlerini hazırladığınız
bulamaca batırıp, yağda her iki tarafını da kızartın ve kağıt havlunun üzerine
alın. Haşlanmış havuç dilimlerini de sosa bulayıp kızartın. Sofrada sarımsaklı
yoğurt bulundurun. Servis tabağınızı minik domates ve maydanoz yapraklarıyla
renklendirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder