Malzemeler ( 10 kişilik)
* 1 su bardağı kırık pirinci ayıklayıp, yıkayın ve suda bekletin
* 2 orta boy havuç
* 2 orta boy patates
* 1 tane al biber
* 1
tane kök kereviz
* 2,5 litre su ve tavuksuyu karışımı
* 2 çorba kaşığı tereyağ
Sebzelerin hepsini ayıklayıp, nohut büyüklüğünde keskin bir bıçakla doğrayın.
Sebzeler, tuz ve ıslattığınız pirinçleri, su ve
tavuk suyu karışımını birlikte çukur bir tencerede ocağa
oturtun. Önce hızlı, sonra kısık ateşte sebze ve pirinçler iyice yumuşak hal
alana kadar pişirin. Tuzunu koyup, 2 dakika daha kaynatın. Çorba kasesine boşalttığınız
çorbanın üzerini ince kıyılmış maydanozla renklendirin. Sofrada mutlaka
sıkılmış limon suyu bulundurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder