Malzemesi
* 2 kg. dilimlenmiş kestane kabağı
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı içme suyu
* 150 gr. ceviz içi
Dilimlenmiş kabakların
kabuklarını, turuncu kısmına geçmeden ayıklayın.
2-3 cm.lik parçalara bölüp, yıkayın. Tencerenin içine önce suyu koyun. Kabakları kabuk tarafları dibe gelecek
şekilde tencereye döşeyin, üzerlerine toz şekeri serpin, tencerenin kapağını
kapatıp 3-4 saat bekletin.
Sonra orta ateşte ocağa koyun, kaynamaya başlayınca kapağını
açın, üzerinde biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Pişip pişmediğini anlamak için, kaşığın ucu ile bir parçayı
kontrol edin, yumuşamışsa ocağı söndürün. Ilık hale gelince kabak dilimlerini
bozmadan servis tabağına dizin. Üzerine orta irilikte dövdüğünüz ceviz içini
serpin.
Not:Kabak tatlısı pişerken
kabarıp taşmaya meyillidir, ateşi kontrolünüzden çıkarmayın, tencerenin kapağını kapatmayın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder