KABAK TATLISI

Malzemesi

* 2 kg. dilimlenmiş kestane kabağı
* 2 su bardağı toz şeker
* 1 çay bardağı içme suyu
* 150 gr. ceviz içi

Dilimlenmiş kabakların kabuklarını, turuncu kısmına geçmeden ayıklayın.
2-3 cm.lik parçalara bölüp, yıkayın. Tencerenin içine önce suyu koyun. Kabakları kabuk tarafları dibe gelecek şekilde tencereye döşeyin, üzerlerine toz şekeri serpin, tencerenin kapağını kapatıp 3-4 saat bekletin.
Sonra orta ateşte ocağa koyun, kaynamaya başlayınca kapağını açın, üzerinde biriken köpükleri kaşıkla temizleyin. Pişip pişmediğini anlamak için, kaşığın ucu ile bir parçayı kontrol edin, yumuşamışsa ocağı söndürün. Ilık hale gelince kabak dilimlerini bozmadan servis tabağına dizin. Üzerine orta irilikte dövdüğünüz ceviz içini serpin.

Not:Kabak tatlısı pişerken kabarıp taşmaya meyillidir, ateşi kontrolünüzden çıkarmayın, tencerenin kapağını kapatmayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder