Malzemeler
* 1,5 kg. körpe çalı fasulyesi
* 2 tane çok ince doğranmış soğan (veya 10 adet kabuğu soyulmuş bütün arpacık soğan)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 baş taze sarımsağın ayıklanmış
dişleri
* 2+1 tane sağlam domates
* 1 er tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
* Yarım al biber
Fasulyelerin saplarını ve iki kenarını
incecik alın. Bir kez boyundan, bir defa da eninden ikiye ayırın. Yıkayıp
süzgeçte bırakın.
Soğanları incecik doğrayın. 2 domatesin
kabuğunu soyup, onları da küp şeklinde doğrayın. Soğan, domates, tuz ve şekeri bir kasede
karıştırın.
Ayıkladığınız taze sarımsak
dişlerini, kabuğunu soyup 4 parçaya böldüğünüz 1 domatesi ve jülyen kestiğiniz
al biberi ayrı bir yerde tutun.
Düdüklü tencere kullanıyorsanız, dibine 2 çorba kaşığı içme
suyu koyup, fasulyelerin yarısını tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız soğan
domates karışımının yarısını yayın ve fasulyenin kalan yarısını, onun
üzerine de kalan harcı yerleştirin. Tencerenin en üstüne de 4 parçaya ayırdığınız 1 domatesi, sarımsak dişlerni
ve biber parçalarını yerleştirin. Zeytinyağının tamamını üzerlerine gezdirin kapağı
kapatıp, buharı çıkana kadar hızlı ateşte düdüğü kapattıktan sonra ise orta ateşte
20-25 dakika pişirin. Ocağı söndürün. Ilık hale geldikten sonra servis kabına
boşaltın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder