ÇALI FASULYESİ


 Malzemeler
* 1,5 kg. körpe çalı fasulyesi 
* 2 tane çok ince doğranmış soğan (veya 10 adet kabuğu soyulmuş bütün arpacık soğan)
* 1 su bardağı zeytinyağı
* 1 baş taze sarımsağın ayıklanmış dişleri
* 2+1 tane sağlam domates
* 1 er tatlı kaşığı tuz ve toz şeker
* Yarım al biber

Fasulyelerin saplarını ve iki kenarını incecik alın. Bir kez boyundan, bir defa da eninden ikiye ayırın. Yıkayıp süzgeçte bırakın.


Soğanları incecik doğrayın. 2 domatesin kabuğunu soyup, onları da küp şeklinde doğrayın. Soğan, domates, tuz ve şekeri bir kasede karıştırın. 

Ayıkladığınız taze sarımsak dişlerini, kabuğunu soyup 4 parçaya böldüğünüz 1 domatesi ve jülyen kestiğiniz al biberi ayrı bir yerde tutun. 

Düdüklü tencere kullanıyorsanız, dibine 2 çorba kaşığı içme suyu koyup, fasulyelerin yarısını tencereye dizin. Üzerine hazırladığınız soğan domates karışımının yarısını yayın ve fasulyenin kalan yarısını, onun üzerine de kalan harcı yerleştirin. Tencerenin en üstüne de 4 parçaya ayırdığınız 1 domatesi, sarımsak dişlerni ve biber parçalarını yerleştirin. Zeytinyağının tamamını üzerlerine gezdirin kapağı kapatıp, buharı çıkana kadar hızlı ateşte düdüğü kapattıktan sonra ise orta ateşte 20-25 dakika pişirin. Ocağı söndürün. Ilık hale geldikten sonra servis kabına boşaltın. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder