PATATES OTURTMA


Malzemeler (6 KİŞİLİK)

* 8 tane orta boy patates
* 250 gr. Orta yağlı koyun kıyması
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı acı pul biber
* 1 çorba kaşığı tatlı  biber salçası
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 2-3 kabukları soyulup dilim kesilmiş domates
* Kızartmalık yağ

Patatesleri ince soyup, 1 cm. kalınlığında halkalar kesin, tastaki soğuk suda biriktirin. (Patates nişastası bol bir besindir. Soyulduktan sonra açıkta bekletirseniz üzerinde lekeler oluşur.)
Kızartma tencerenizde yağı kızdırın, sudan çıkartıp kağıt havlu ile suyunu alın kızgın yağa atıp, biraz kızartın.

Tereyağı eritip, kıymayı suyunu çekene kadar pişirin (fazla kavurmayın), Salçayı, tuzun yarısını ve baharatları ekleyip ateşi söndürün. 


Fırına dayanıklı sofra kabınızın dibine 4 patatesi dizin, geri kalan tuzun bir kısmıyla tuzlayın, kıymadan 2-3 kaşık üzerine serpin, kalan 4 patatesi üzerine sıralayın yine tuzlayın ve kalan kıymayı eşit şekilde üzerine yayın.
Kıymanın üzerini domates dilimleri ile örtün. 1 su bardağı ılık içme suyunu kenarından verin. 200 dereceye ayarlanmış fırında, domatesler yumuşayana kadar pişirin. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder