Malzemeler (6 KİŞİLİK)
* 8 tane orta
boy patates
* 250 gr. Orta
yağlı koyun kıyması
* 1 tatlı
kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı acı pul biber
* 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
* 1 çorba
kaşığı tereyağ
* 2-3
kabukları soyulup dilim kesilmiş domates
* Kızartmalık
yağ
Patatesleri
ince soyup, 1 cm. kalınlığında halkalar kesin, tastaki soğuk suda
biriktirin. (Patates nişastası bol bir besindir. Soyulduktan sonra açıkta
bekletirseniz üzerinde lekeler oluşur.)
Kızartma
tencerenizde yağı kızdırın, sudan çıkartıp kağıt havlu ile suyunu alın kızgın
yağa atıp, biraz kızartın.
Tereyağı
eritip, kıymayı suyunu çekene kadar pişirin (fazla kavurmayın), Salçayı, tuzun
yarısını ve baharatları ekleyip ateşi söndürün.
Fırına
dayanıklı sofra kabınızın dibine 4 patatesi dizin, geri kalan tuzun bir kısmıyla
tuzlayın, kıymadan 2-3 kaşık üzerine serpin, kalan 4 patatesi üzerine sıralayın yine tuzlayın ve kalan kıymayı eşit şekilde üzerine yayın.
Kıymanın üzerini domates dilimleri
ile örtün. 1 su bardağı ılık içme suyunu kenarından verin. 200 dereceye ayarlanmış fırında, domatesler yumuşayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder