Malzemeler
* 150 gr.margarin
* 100 gr. tereyağı
* 1 çay
bardağı çiçek yağı
* 1 çay bardağı süt
* 2 tatlı kaşığı toz
şeker
* 1,5 tatlı kaşığı mahlep
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 yumurta (akını ile sarısını ayrı kaplara
ayırın)
* Susam
* Çörek otu
* 4-5 su bardağı un
*1 paket
kabartma tozu
Margarin ve tereyağı hafif ateşte
kızdırmadan eritin, içine sıvı yağı, tuzu, şekeri katın, yoğurma kabına
boşaltın. Sütü,mahlebi ve kabartma tozuyla birlikte elenmiş unu yavaş yavaş
karıştırarak ilave edin. Hamurunuz çok sert veya çok yumuşak olmamalı elinizde
de fazla yağ kalmamalı. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, yumurtanın akını
küçük bir kasede çatalla çırparak köpürtün. Susamı düz bir tabağa yayın, yumurta
sarısını fırça ile dağıtıp karıştırın, çörek otunu da yakınınızda
bulundurun. Küçük parçalara ayırdığınız hamur parçasını iki elinizin arasında, ince çubuk haline getirin, iki ucunu üst üste getirip parmağınızla bastırıp yumurta akına batırın, sonra da susam tabağına
bırakın. Fırın tepsinize pişirme kağıdı yayın, her tarafını susama buladığınız
minik simitleri tepsiye yerleştirin. Bir kısmını da aynı susamlı simitler gibi
hazırlayın tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürün, işaret parmağınızı
çörek otuna batırıp simitlerin ek yerine bastırın. 170-180 derece fırında
pembeleşene kadar pişirin. Bu simitlerin hamurlarını mandalina büyüklüğünde
koparıp da yapabilirsiniz, hazır satılanların büyüklüğüne benzer ama gevrek olduğu için yerken kırıklanıp dökülebilir.Tercihi size
kalmış.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder