KANDİL SİMİDİ


Malzemeler
* 150 gr.margarin
* 100 gr. tereyağı
* 1 çay bardağı çiçek yağı
* 1 çay bardağı süt
* 2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1,5 tatlı kaşığı mahlep
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 yumurta (akını ile sarısını ayrı kaplara ayırın)
* Susam
* Çörek otu
* 4-5 su bardağı un 
*1 paket kabartma tozu


Margarin ve tereyağı hafif ateşte kızdırmadan eritin, içine sıvı yağı, tuzu, şekeri katın, yoğurma kabına boşaltın. Sütü,mahlebi ve kabartma tozuyla birlikte elenmiş unu yavaş yavaş karıştırarak ilave edin. Hamurunuz çok sert veya çok yumuşak olmamalı elinizde de fazla yağ kalmamalı. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın, yumurtanın akını küçük bir kasede çatalla çırparak köpürtün. Susamı düz bir tabağa yayın, yumurta sarısını fırça ile dağıtıp karıştırın, çörek otunu da yakınınızda bulundurun. Küçük parçalara ayırdığınız hamur parçasını iki elinizin arasında, ince çubuk haline getirin, iki ucunu üst üste getirip parmağınızla bastırıp yumurta akına batırın, sonra da susam tabağına bırakın. Fırın tepsinize pişirme kağıdı yayın, her tarafını susama buladığınız minik simitleri tepsiye yerleştirin. Bir kısmını da aynı susamlı simitler gibi hazırlayın tepsiye dizin üzerine yumurta sarısını sürün, işaret parmağınızı çörek otuna batırıp simitlerin ek yerine bastırın. 170-180 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Bu simitlerin hamurlarını mandalina büyüklüğünde koparıp da yapabilirsiniz, hazır satılanların büyüklüğüne benzer ama gevrek olduğu için yerken kırıklanıp dökülebilir.Tercihi size kalmış. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder