Malzemeler
* 1,5 kg.
semiz otu
* 150-200 gr. döşten çekilmiş dana kıyma
*1 tane
kabuğu soyulup minin doğranmış domates
* 1 tane ince
doğranmış kuru soğan
* 2 yemek
kaşığı tereyağ
* 1 çorba kaşığı zeytinyağ
* 1/2 tatlı
kaşığı tuz
* 1 yemek
kaşığı pirinç (sıcak suyla ıslatın)
Yıkayıp, bir süre süzgeçte beklettiğiniz semiz otunu, ortadan ikiye bölün.
Tavada
yağları ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip, topaklanmaması için kaşığın tersi ile ezerek kavurun. Kıyma suyunu çekince domatesleri ekleyip bir süre daha pişirin. Pirinci karıştırın, tuzu ilave edip
birkaç defa daha çevirin. Pişirme tenceresine 1 kahve fincanı su
koyup, semiz otunu yerleştirin. Harcını üzerine yayıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin, alt üst edip ocaktan alın. 5 dakika kapağı
kapalı olarak dinlendirin ve servis yapın. Sofrada yoğurt bulundurun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder