SEMİZOTU YEMEĞİ


Malzemeler
* 1,5 kg. semiz otu 
* 150-200 gr. döşten çekilmiş dana kıyma
*1 tane kabuğu soyulup minin doğranmış domates
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 2 yemek kaşığı tereyağ 
* 1 çorba kaşığı zeytinyağ
* 1/2 tatlı kaşığı tuz
* 1 yemek kaşığı pirinç (sıcak suyla ıslatın)
 Yıkayıp, bir süre süzgeçte beklettiğiniz semiz otunu, ortadan ikiye bölün.

Tavada yağları ısıtıp, doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyip, topaklanmaması için kaşığın tersi ile ezerek kavurun. Kıyma suyunu çekince domatesleri ekleyip bir süre daha pişirin. Pirinci karıştırın, tuzu ilave edip birkaç defa daha çevirin. Pişirme tenceresine 1 kahve fincanı su koyup, semiz otunu yerleştirin. Harcını üzerine yayıp, pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin, alt üst edip ocaktan alın. 5 dakika kapağı kapalı olarak dinlendirin ve servis yapın. Sofrada yoğurt bulundurun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder