Malzemeler
* 500 gr. süzme
yoğurt
* 500 gr. semiz
otu yaprağı
* 2-3 diş
kıyılmış sarımsak
* 1/2 tatlı
kaşığı tuz
* 1/2 çay
kaşığı karabiber
* 2 çorba
kaşığı sızma zeytinyağı
* 3-4 tane
minik doğranmış kornişon salatalık veya kapari
* 1/2 demet dereotu
* 1/2 demet maydanoz
* 4-5 tane minik domates.
Süzme
yoğurt, sarımsak, tuz, karabiber ve zeytinyağı çırparak, iyice karıştırın.
Ayıklayıp
suyunu süzdüğünüz semizotu yapraklarını ve ince kıyılmış dereotu ile maydanozları, kornişon
parçalarını, katlama usulü ile yoğurda karıştırın. Servis tabağına yerleştirin ve minik domatesleri iki parçaya ayırıp kenarına dizin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder