Malzemeler
* 1 kg. tombullarından kemer patlıcan
* 1/2 limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı yoğurt (koyu yerinden)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 diş dövülmüş sarımsak
Közlenmiş patlıcanları süzgece koyup
suyunu iyice süzün, karıştırma kabına alın, üzerine tuz, yarım limon suyu, zeytinyağ
ve sarımsağı ilave edin. El mikserinizi düşük devirde çalıştırıp ezin, yoğurdu
içine alıp kaşıkla iyice karıştırın. Servis tabağına aldığınız patlıcan ezmesini, tabağınıza göre yayın, üzerini az
maydanoz yaprağı ve çekirdekleri alınmış siyah zeytinle süsleyin.
Patlıcanın
renginin açık krem rengi olması sizin başarınızı gösterir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder