PATLICAN EZME SALATA


Malzemeler
* 1 kg. tombullarından kemer patlıcan
* 1/2 limon suyu
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 yemek kaşığı yoğurt (koyu yerinden)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2 diş dövülmüş sarımsak


Közlenmiş patlıcanları süzgece koyup suyunu iyice süzün, karıştırma kabına alın, üzerine tuz, yarım limon suyu, zeytinyağ ve sarımsağı ilave edin. El mikserinizi düşük devirde çalıştırıp ezin, yoğurdu içine alıp kaşıkla iyice karıştırın. Servis tabağına aldığınız patlıcan ezmesini, tabağınıza göre yayın, üzerini az maydanoz yaprağı ve çekirdekleri alınmış siyah zeytinle süsleyin. 

Patlıcanın renginin açık krem rengi olması sizin başarınızı gösterir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder