Malzemeler ( 4 kişilik)
Hamuru :
* 2 su bardağı un
* ½ paket yaş
maya
* 2 çorba
kaşığı sıvı yağ
* 1/2 bardak ılık süt
* 1 yumurta
* 1 çay
kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
İçi malzemesi için:
* 1/2 kangal
dilimlenmiş sucuk
* 1 tane sivri biber
* 1 tane kırmızı biber
* 10 tane
küçük arpacık soğan
* Dilimlenmiş
kaşar peynir
* 1 çorba
kaşığı zeytinyağı
Üzeri için :
* 1 yumurta
sarısı
* Beyaz
susam
* Çörek otu
Tavada yağı ısıtıp, sırasıyla soğanları, tohumları çıkartılıp küçük doğranmış biber parçalarını biraz soteleyin. Sucukları da içine
katıp karıştırın ama çok kızartmayın. Acı seviyorsanız pul biber ekleyin. Ilık hale gelmesi için bekletin.
Yarım bardak
ılık süte, maya, tuz ve şekeri karıştırıp eritin. Unu yoğurma kabına
alın, yumurtayı ve sıvı yağı üzerine koyun, parmaklarınızla biraz karıştırıp, yavaş yavaş mayalı sütü ilave edip, hamur haline getirin. Hamurunuzun kıvamı
yumuşak olmalı eğer sert olduysa azar azar ılık süt ilave edip hamuru
toparlayın. Altını üstünü unlayıp, 20 dakika kadar kabarmasını bekleyin. Hamuru 4
eşit bezeye ayırın, 2 tanesini eşit büyüklükte yufka haline getirin (Büyükçe
yuvarlak bir tabak büyüklüğünde olmalı yufkalar.)
Pişirme kağıdı yaydığınız fırın
tepsisine yan yana dizin. Üzerlerine aralıklı olarak kaşar peyniri ve hazırladığınız
iç malzemeyi iki yufkanın üzerine eşit şekilde taksim edin.Yufkaların çevre
kenarlarını 1,5 cm kadar boş bırakın. Diğer iki bezeden de ilk yufkaların
büyüklüğünde yufkalar açın, tepsidekilerin üzerine yerleştirin ve kenarlarını kıvıra
kıvıra kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı ve beyaz susam ekip, 180 derecede ısıttığınız fırında, üstleri kızarana kadar pişirin.
Bu pideyi aynı malzemeler ve tarifle;
1- Sucuk yerine kavurma veya 1 adet ince doğranmış soğanla kavurduğunuz ve baharatlarla tatlandırdığınız 200 gr kıyma ile de yapabilirsiniz.
2-Yarım kg.
ıspanak yaprağını yıkayıp kaynar suya atın süzün ve soğuk suya atın. Avuç içinizde fazla suyunu sıkın.1 tane kırmızı biberin tohumlarını çıkarıp, bıçakla tavla pulu
büyüklüğünde kesin. 1 tane irice soğanı yemeklik doğrayın, 2 yemek kaşığı sıvı
yağda soteleyin ve biberleri ekleyip kavurun. Ispanak yapraklarını bıçakla kıyıp
ilave edin. Tavada suyunu tamamen çekene kalana kadar soteleyin. Tuz, karabiber, acı pul biber katın. Aynı yukarıdaki gibi yufkaların
üzerine kaşar dilimi koyup, üzerine de soğuttuğunuz ıspanaklı harcı yerleştirin.
3-
Kaşar, beyaz peynir, kıyılmış maydanoz karışımı ile de güzel olur.
Yani aynı
hamurdan çok çeşitli pideler yapabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder