LOR PEYNİRLİ AY ÇÖREK


Malzemesi
Hamuru için;
* 3 su bardağı un
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 1/2 paket yaş maya
* 1 çorba kaşığı toz şeker
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı mahlep
* 1 su bardağı ılık süt

İç Malzemesi İçin;
* 100 gr tereyağ veya margarin
* 150-200 gr lor
* ¼ demet kıyılmış maydanoz
* ¼ çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 yumurta akı
(Hepsini birlikte karıştırın, yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırın.)

Ilık sütün içine mayayı koyup eritin. Unu eleyin, z.yağ, tuz, şeker ve mahleple karıştırın. Sütü ilave edip hamuru yoğurun.Hamuru 6 eşit bezeye ayırın.  Margarin veya tereyağı oda sıcaklığında iyice yumuşak hale gelmiş olmalı. 

Her birinden 30 cm. çapında yufkalar açın. 100 gr.yağı 6 eşit parçaya bölün, yufkaların üzerine sürüp 3 erli 2 grup yapın. Her 3 lü grubu 4 eşit parçaya bölün. Üçgenlerin kalın tarafına lorlu içten koyup sarın hilal şekli verin. Fırın tepsisine aralıklı sıralayıp, ılık yerde 30 dak. kabarmaya bırakın. Üstlerine yumurta sarısı sürüp, 180 derece ısıttığınız fırında kızarana kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder