ÇATAL ÇÖREK


Malzemeler 
* 125 gr. margarin
* 1 çay bardağı yoğurt
* 1 çay bardağı z.yağı
* 2 yumurta, (1 tanesinin sarısını üzerine sürmek için ayırın)
* 1 tatlı kaşığı acı biber salçası
* 2 çay kaşığı mahlep
* 1 çay kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı toz şeker
* 22-23 çorba kaşığı un
* Yarım paket kabartma tozu
* Çörek otu


Oda sıcaklığındaki margarin, yoğurt, z.yağ, yumurta, tuz, şeker ve biber salçasını birlikte karıştırın.
Un, kabartma tozu ve mahlebi birlikte eleyin.
Yavaş yavaş hazırladığınız harca karıştırıp yoğurun. (Çok fazla yoğurmayın.) 1,5 cm.çapında 5-6 cm. uzunluğunda çift sayıda rulolar hazırlayın. 2 tanesini karşılıklı yay şeklinde koyup, her iki uçlarını, parmaklarınızla sıkıp birleştirin. Fırın kağıdının üzerine sıralayın, üstlerine hafif hafif bastırarak biraz yassıltın. Hepsi bitince yumurta sarısını çırpıp, fırça ile üstlerine sürün ve çörek otu serpin. 170 derece fırında nar gibi pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder