Malzemeler
* 1 kg. dana
budundan, yumurta büyüklüğünde kemiksiz et
* 25-30 tane
arpacık soğan
* 1 çorba
kaşığı tereyağı
*1 tatlı
kaşığı tuz
* 10-12 adet tane karabiber
* Baharat (Karışımın tarifini kırmızı etler için ön hazırlıklar bölümünden bulabilirsiniz)
* 1 çorba
kaşığı domates
* 1 çorba kaşığı biber salçası
* Büyük 1 baş
ayıklanmış sarımsak dişleri
Arpacık
soğanların başlarını kesip sap tarafını oyup çıkarın, kabuğunu soyup
yıkayın. Tereyağı tencerede kızdırın, soğanları içine atıp karıştırarak
kızartın. Kaşıkla dışarı alıp, tabakta bekletin. Eti kalan yağın içine koyup, yağda
altüst edin. Kapağını kapatıp ateşi yarıma getirin, etin suyu bitene kadar
pişirin. Salçaları, tuzu, karabiberleri ilave edin, birlikte biraz kavurun,üzerine
çıkacak kadar kaynar su koyup ağzı kapalı 1 saat pişirin. Etler pişmeye yüz
tutunca suyunu kontrol edin eğer bitmişse biraz daha kaynar su dökün. Üzerine
sarımsak ve kızarttığınız arpacık soğanları koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif
ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında karıştırarak soğan ve sarımsakların
ezilmesine sebep olmayın. Bu yemek ne sulu ne de kuru olmamalı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder