PAPAZ YAHNİSİ

Malzemeler
* 1 kg. dana budundan, yumurta büyüklüğünde kemiksiz et
* 25-30 tane arpacık soğan
* 1 çorba kaşığı tereyağı
*1 tatlı kaşığı tuz
* 10-12 adet tane karabiber
 * Baharat (Karışımın tarifini kırmızı etler için ön hazırlıklar bölümünden bulabilirsiniz)
* 1 çorba kaşığı domates
* 1 çorba kaşığı biber salçası  
* Büyük 1 baş ayıklanmış sarımsak dişleri


Arpacık soğanların başlarını kesip sap tarafını oyup çıkarın, kabuğunu soyup yıkayın. Tereyağı tencerede kızdırın, soğanları içine atıp karıştırarak kızartın. Kaşıkla dışarı alıp, tabakta bekletin. Eti kalan yağın içine koyup, yağda altüst edin. Kapağını kapatıp ateşi yarıma getirin, etin suyu bitene kadar pişirin. Salçaları, tuzu, karabiberleri ilave edin, birlikte biraz kavurun,üzerine çıkacak kadar kaynar su koyup ağzı kapalı 1 saat pişirin. Etler pişmeye yüz tutunca suyunu kontrol edin eğer bitmişse biraz daha kaynar su dökün. Üzerine sarımsak ve kızarttığınız arpacık soğanları koyun. Tencerenin kapağını kapatıp, hafif ateşte iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişme sırasında karıştırarak soğan ve sarımsakların ezilmesine sebep olmayın. Bu yemek ne sulu ne de kuru olmamalı. 

Arzu ederseniz beyaz pilavla servis yapabilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder