ZEYTİNLİ EKMEK


Kahvaltı ve çay saatleriniz için...

Malzemeler
* 3 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 su bardağı ılık su
* 24 tane çekirdekleri ayıklanmış siyah zeytin

Unu yoğurma kabına eleyin, kuru mayayı, tuzu, şekeri ve sıvı yağı katıp parmaklarınızla biraz karıştırın. Ilık suyu yavaşça ilave edip, iyice yoğurun. Hamurları ne kadar çok yoğurursanız, ekmeğiniz o kadar güzel olur. 
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın, ellerinizin içinde rulo biçimine getirin, altını üstünü hafif unlayıp, tezgahın üstünde merdane ile rulonun enini genişletecek şekilde açın. Her bezenin içine 8 zeytin düşecek şekilde serpin, sonra tek taraftan kıvırarak yeniden rulo haline getirin. Üç bezeyi tamamlayınca, 3 rulonun birer ucunu birleştirin, saç örgüsü gibi örün. ( Paskalya çöreği gibi ) Hafif yağlayıp, unladığınız tepsiye yerleştirin.Bir saat kadar kabarmasını bekleyin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Elinizi ılık suya batırıp, bastırmadan üstlerini ıslatın. Ve 180 derecede ısınmış fırına atın. Pişkin ekmek rengini alana kadar pişirin. Biraz ılındıktan sonra ekmek bıçağı ile dilimleyip tabağa sıralayın.

Hamura fotoğrafta gördüğünüz gibi değişik şekiller verebilir, zevkinize göre üstüne susam, haşhaş veya çörek otu serpebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder