Kahvaltı ve çay saatleriniz için...
Malzemeler
* 3 su bardağı un
* 1 paket kuru maya
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1 kahve fincanı sıvı yağ
* 1 su bardağı ılık su
* 24 tane çekirdekleri ayıklanmış siyah
zeytin
Unu yoğurma kabına eleyin, kuru
mayayı, tuzu, şekeri ve sıvı yağı katıp parmaklarınızla biraz karıştırın. Ilık
suyu yavaşça ilave edip, iyice yoğurun. Hamurları ne kadar çok
yoğurursanız, ekmeğiniz o kadar güzel olur.
Hamuru 3 eşit parçaya ayırın, ellerinizin içinde rulo biçimine getirin, altını üstünü hafif unlayıp, tezgahın
üstünde merdane ile rulonun enini genişletecek şekilde açın. Her bezenin içine 8
zeytin düşecek şekilde serpin, sonra tek taraftan kıvırarak yeniden rulo haline getirin. Üç bezeyi
tamamlayınca, 3 rulonun birer ucunu birleştirin, saç örgüsü gibi örün. ( Paskalya çöreği gibi ) Hafif yağlayıp, unladığınız tepsiye yerleştirin.Bir saat kadar kabarmasını
bekleyin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Elinizi ılık suya batırıp, bastırmadan
üstlerini ıslatın. Ve 180 derecede ısınmış fırına atın. Pişkin ekmek rengini alana kadar pişirin. Biraz ılındıktan
sonra ekmek bıçağı ile dilimleyip tabağa sıralayın.
Hamura fotoğrafta gördüğünüz gibi değişik şekiller verebilir, zevkinize göre üstüne susam, haşhaş veya çörek otu serpebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder