KIRMIZI ETLER HAKKINDA ÖN HAZIRLIKLAR


Dana ve sığır etlerini marine etmiyorsanız yıkamayın ancak marine (DİNLENDİRME) edilerek pişirmelerde eti yıkayabilirsiniz.
Et ancak 8-10 saat bekletilmelidir, 15-20 dakika sürede marine işlemi tamamlanamaz. 
Dinlendirme işleminde ise en iyi malzeme zeytinyağıdır.

Ayrıca, büyük baş hayvanların etlerini pişirirken tuzunu baştan koyun.

 ‘Sığır etinden yahni yaparken etin yağını da kullanalım, tereyağ koymayalım’ düşüncesi de yanlıştır. Sığır etinin yağı pişince sertleşir, yemeğin tadını kaçırır ancak sığır eti yağsız olduğu için yağlarını çıkarıp, yemeğe tereyağ ilave etmek gerekir.

Izgara ettiğiniz etleri ve köfteleri ızgaraya koyduktan sonra birkaç defa çevirmeyin. Dinlendirilmiş etlerinizi önce bir tarafını 5-6 dakika, sonra ikinci yüzünü 4-5 dakika ateşte tutmalısınız. Böylelikle etin suyunu içinde tutar, kurumasını engellersiniz.
Koyun ve kuzu parça etleri yıkayıp süzün. Etin sertleşmesini önlemek için tuzu, pişmeye yakın zamanda ilave edin. Önemlidir. 

Et yemeklerinizi lezzetlendirmek için, (tencere yemeklerinde)sizlere bazı önerilerim var.

BÖVGE :
Maydanoz, kereviz sapı, taze kekikden 3’er dal ve 3 defne yaprağını demet yapıp, yemek pişerken üzerine bırakın, sonra çıkarıp atın. Rayihası yemeğinize hoşluk verir.

BAHARAT :
Kekik, defne yaprağı, çivi karanfil, hindistan cevizi, karabiber, tarçın bu baharatlardan 10 ar gr. alın, tunç havanda un gibi olana kadar dövün, eleyin. Kuru, temiz bir kavanozda ağzı sıkıca kapalı olarak saklayın. Baharatı kebap ve kızartmalardan başka, et yemeklerinizde de kullanmayı adet edin. Hazırlarken ölçüye sadık kalarak miktarı arttırabilirsiniz. Bu baharatı devamlı alışveriş ettiğiniz baharatçınıza rica ederseniz, belki sizin ölçülerinizle hazırlamaya razı olur.


Sizlere daha sonraki günlerde sos tarifleri de vereceğim. Takip edin. 






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder