MANTARLI TAVUK İÇLİ KREP RULO


Krep Malzemesi
* Yarım litre süt
* 6 tane yumurta
* 1 su bardağı elenmiş un 
* 60 gr. eritilmiş tereyağ veya margarin
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* 1-2 fiske tuz

Krep hamuru hazırlanırken çırpma işlemi çok önemlidir. Malzeme eklendikten sonra çırpma işlemi her basamakta ayrı ayrı yapılır. Malzemelerin hepsini birden aynı kap içine koyup, çırparsanız krep başarısız olur.

Yumurtaları karıştırma kabına kırın, toz şeker ve 2 fiske tuzu ilave edip kabarana kadar çırpın.
Önce yağı hafif ateşte eritin, yumurtalara ilave edin ve çırpın,
Sonra unu ilave edin ve çırpmaya devam edin,
En son sütü ilave edin iyice çırpın.
Çırpma işlemi bittikten sonra tel süzgeçle temiz bir kaba süzün. Hiç topak kalmasın. Krep hamurunuz hazırlandı. 
Krep tavasını kısık ateşte ısıtın, tavanızın çapına uygun miktardaki krep hamurunu, bir kepçeyle incecik olacak şekilde dökün. Hemen tavanın sapından tutup hamuru tavanın tabanına yayın. Silikon spatula ile hafif dokunuşlarla kenarlarını tavadan kurtarın, tava sapını ileri geri oynatarak pişip pişmediğini kontrol edin, eğer rahatça tavada kayıyorsa ters yüz edin ve diğer yüzünü de pişirin. Rengi, koyu pembeye dönmeden tavadan bir tabağa alın. Aralarına önceden kesip hazırladığınız yağlı kağıt parçalarını koyarak, pişirme işlemine devam edin. Bu sayede krepleriniz birbirlerine yapışmayacak ve kurumayacaktır. 

Mantar tavuk içi malzemeleri
* 250 gr tavuk göğüsten minik sote
* 1-2 orta boy domates
* 2-3 tane acı sivri biber
* Çok ince doğranmış küçük 1 soğan
* 10-12 tane mantar
* 1 er kahve kaşığı tuz, kekik ve karabiber
* Yarım çorba kaşığı tereyağ
Tavukları süzgece koyup yıkayın, süzülmeye bırakın. Mantarları temizleyin, tavuk etlerinin boyutunda doğrayın. Domateslerin kabuğunu soyup, çekirdekli kısımlarını atıp minik doğrayın. Sivri biberlerin tohumlarını çıkarıp ince kıyın. Soğanı çok ince doğrayın.
Yağı tavaya koyup kızdırın, sırasıyla soğanı, tavuğu, mantarları, biberi kavurun. Domatesleri de katıp suyunu çekene kadar hızlı ateşte kavurun. Tuz ve baharatları katıp karıştırın, ocaktan alıp madeni olmayan kaba boşaltıp, soğumaya bırakın ve ağzını kapatın. Kullanılmaya hazır olsun. 
Bu mantarlı tavuğu krepe sarıp dürüm gibi tüketebilirsiniz, yahut fırın kabına dürümleri biraz aralıklı dizip miktarınıza göre ak miyane hazırlayıp, sütle muhallebi kıvamında pişirdiğiniz sosu üstlerine gezdirip, kaşar peynir rendesi ile fırında üstleri kızarana kadar pişirebilirsiniz. Ara sıcak olarak sunabilirsiniz.
Fotoğrafta gördüğünüz ise galeta unu ve sarısı- beyazı bir arada çırpılmış yumurtaya bulanarak, çiçek yağda kızartılmış halidir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder