Malzemeler
* 250 gr. tereyağ veya margarin
* 200 gr. rendelenmiş sert beyaz peynir
* 1 paket kabartma tozu
* 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber ( acı
olursa lezzet katar.)
* Az tuz ( Peynirin tuz miktarına göre ayarlayın.)
* 1 yumurtanın akını hamura koyun, sarısını üzerine sürün
* Üzeri için çörek otu, anason, susam, kırmızı pul biber
* 250-300 gr un
Unu kabartma tozu ile birlikte bir kaba eleyin.
Oda sıcaklığındaki yağı, peyniri, pul
biberi, yumurta akını ve az tuzu yoğurma kabınıza koyup elinizle
karıştırın. Elediğiniz unu kaşık kaşık ilave edip, hamur yapın. Hamurunuz çok sert
veya fazla yumuşak olmasın.
Tezgahın üzerini hafif unlayın. İki bezeye
ayırdığınız hamurları merdane ile yarım cm. kalınlığında açın. Kurabiye
kalıpları veya bıçakla küçük parçalara ayırın. Pişirme kağıdı serdiğiniz fırın
tepsisine dizin.
Üzerlerine fırça ile yumurta sarısı
sürüp, çörek otu,susam bazılarına da anason ekin.
160-170 derece
fırında üstleri nar gibi kızarana kadar pişirip, servis tabağına alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder