Malzemeler
* 750 gr. iki defa çekilmiş dana kıyma
* 2+2 yumurta
* 1 çay bardağı haşlanmış
pirinç
* 1 tane rendelenmiş soğanın suyu
* Tuz, karabiber, kimyon,
* Küçük bir demet, ince kıyılmış maydanoz
* 1 çay bardağı un
* Kızartmalık yağ
Kıymanın 250 gr. kadarını yağsız tavada
eze eze suyunu çekene kadar kavurun ve soğumaya bırakın.
Yoğurma kabına çiğ kıymayı ve soğuttuğunuz kıymayı, 2 yumurta sarısını, haşlanmış pirinci, tuz ve
baharatları, soğan suyunu ve en sonunda maydanozu katarak iyice yoğurun.
Kaz yumurtası
büyüklüğünde avuç içinize aldığınız köfte hamuruna, basık oval şekil verin. Unu, diğer 2 yumurta sarısını ve aklarını ayrı ayrı tabaklara koyun. Yağı tavada kızdırıp, köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına, en sonra çırpılmış yumurta
akına bulayın.
Önce yüksek ateşte kızdırdığınız yağı, orta ateşe alın ve köfteleri güzelce
kızartın. Kızartırken köfteleri sıkıştırmadan tavaya yerleştirin. Kadınbudu köfte saçaklı
olmalıdır. (Köfteleri en son yumurta akına batırmamızın sebebi, bu saçaklanmayı sağlayabilmek içindir.)
Önemli
not: Kızartma köftelerinizi mutlaka çelik tavada kızartın.Yağsız teflon
tavalarda aynı başarıyı yakalayamazsınız, renkleri kararır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder