TAZE BÖRÜLCE SALATASI


Malzemeler
* 1 kg. ince ve körpe taze börülce
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı sirke
* 4-5 diş taze sarımsak
* 1 tatlı kaşığı tuz
* Arzuya göre limon suyu
* süslemek için domates
* Buzlu su


Börülcelerin saplarını temizleyin, uzunları ortadan kesin, 1 su bardağı su ile düdüklü tencerede 15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu hemen süzün ve börülceleri sıcakken buzlu suyun içine atıp, soğutun (Bu işlemi yeşil renkleri bozulmasın diye yaptık). Soğuduktan sonra süzün ve kapaklı servis kabına alın. Sarımsakları bıçakla ince kıyın, üzerine tuz, z.yağ ve sirke ilave edip çatalla iyice çırpın, arzunuza göre yarım limon suyunu da ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız sosu börülcelerin üzerine gezdirin, kapağını kapatıp 30-40 dak.  bekletin.Tüketeceğiniz kadarını sofraya götürmeden salata tabağına alın, üzerini dilim veya minik domatesle renklendirin. 
4-5 gün ağzı kapalı olarak, buz dolabında bekletebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder