Malzemeler
* 1 kg. ince ve
körpe taze börülce
* 1 çay
bardağı zeytinyağı
* 1 çay
bardağı sirke
* 4-5 diş taze
sarımsak
* 1 tatlı
kaşığı tuz
* Arzuya göre
limon suyu
* süslemek için domates
* Buzlu su
Börülcelerin
saplarını temizleyin, uzunları ortadan kesin, 1 su bardağı su ile düdüklü
tencerede 15 dakika haşlayın. Haşlama suyunu hemen süzün ve börülceleri sıcakken buzlu suyun
içine atıp, soğutun (Bu işlemi yeşil renkleri bozulmasın diye yaptık). Soğuduktan sonra süzün ve kapaklı servis kabına alın. Sarımsakları bıçakla ince kıyın, üzerine
tuz, z.yağ ve sirke ilave edip çatalla iyice çırpın, arzunuza göre yarım limon
suyunu da ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız sosu börülcelerin üzerine gezdirin, kapağını kapatıp 30-40
dak. bekletin.Tüketeceğiniz kadarını
sofraya götürmeden salata tabağına alın, üzerini dilim veya minik domatesle renklendirin.
4-5
gün ağzı kapalı olarak, buz dolabında bekletebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder