IZGARA KÖFTE- CIZBIZ


Malzemeler
* 500 gr. iki defa çekilmiş dana kıyması
* 500 gr. bir defa çekilmiş koyun kıyması
* 1 tane rendelenmiş kuru soğanın sıkılmış suyu
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çorba kaşığı zeytinyağı
* ½ tatlı kaşığı baharat
* ½ tatlı kaşığı karabiber
* 2 kalın dilim bayat ekmek içi
* 2 diş dövülmüş sarımsak
* 5-6 tane sağlam domates
* 10-15 tane sivri biber yada 3-4 tane al biber
* Maydanoz yaprakları


Bayat ekmek içlerini kabuğundan ayırın, su ile hafif ıslatın ve sıkıp ufalayın. Yoğurma kabınıza, tuz, baharat, karabiber, soğan suyu, ekmek içi, z.yağ ve sarımsağı birlikte koyup elinizle mıncıklayın. Kıymaları ilave edip iyice yoğurun ve 30 dakika dinlendirin. Küçük bir limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içlerinizde tekrar yoğurup yuvarlayın. Üzerine parmaklarınızla bastırıp yassıltın. Kömür ateşini iyice yakıp üzerini hafifçe külleyin, köfteleri tel ızgaraya çok sıkıştırmadan sıralayın ateşe koyun.Önce bir tarafını ızgara edin, tel ızgarayı ters yüz edip diğer tarafını da pişirin. Kapaklı sahana alıp üzerini kapatın.Yarım kesilmiş, tuzlanmış domatesleri, sivri biberleri, al biberleri de közleyip hemen servis yapın. Hazır ateş yanmışken, ekmeklerinizi de kızartın bence. 
Mangal yakmak mümkün değilse, o zaman teflon veya dökümden yapılmış oluklu ızgara tavası da kullanabilirsiniz. 

Not: Kötfenin lezzeti, kaliteli malzemenin yanı sıra çok iyi yoğrulmasında gizlidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder