Malzemeler
* 500 gr. iki defa
çekilmiş dana kıyması
* 500 gr. bir
defa çekilmiş koyun kıyması
* 1 tane
rendelenmiş kuru soğanın sıkılmış suyu
* 1 tatlı
kaşığı tuz
* 1 çorba
kaşığı zeytinyağı
* ½ tatlı
kaşığı baharat
* ½ tatlı
kaşığı karabiber
* 2 kalın
dilim bayat ekmek içi
* 2 diş
dövülmüş sarımsak
* 5-6 tane
sağlam domates
* 10-15 tane
sivri biber yada 3-4 tane al biber
* Maydanoz
yaprakları
Bayat ekmek
içlerini kabuğundan ayırın, su ile hafif ıslatın ve sıkıp ufalayın. Yoğurma kabınıza, tuz, baharat, karabiber, soğan suyu, ekmek içi, z.yağ ve sarımsağı birlikte koyup
elinizle mıncıklayın. Kıymaları ilave edip iyice yoğurun ve 30
dakika dinlendirin. Küçük bir limon büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içlerinizde
tekrar yoğurup yuvarlayın. Üzerine parmaklarınızla bastırıp yassıltın. Kömür
ateşini iyice yakıp üzerini hafifçe külleyin, köfteleri tel ızgaraya çok
sıkıştırmadan sıralayın ateşe koyun.Önce bir tarafını ızgara edin, tel ızgarayı
ters yüz edip diğer tarafını da pişirin. Kapaklı sahana alıp üzerini
kapatın.Yarım kesilmiş, tuzlanmış domatesleri, sivri biberleri, al biberleri de
közleyip hemen servis yapın. Hazır ateş yanmışken, ekmeklerinizi de kızartın
bence.
Mangal yakmak mümkün değilse, o zaman teflon veya dökümden yapılmış oluklu ızgara tavası da kullanabilirsiniz.
Not: Kötfenin lezzeti, kaliteli malzemenin yanı sıra çok iyi yoğrulmasında gizlidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder