LİMONLU PATATES TOPLARI


Malzemeler
* 6-7 tane irice patates
* 1 tane havuç
* 2 limonun suyu
* 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
* 1/2 su bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı acı pul biber
* 1 demet çok ince kıyılmış maydanoz
* Yeteri kadar çeri domates

Patates ve havucun kabuklarını ova ova yıkayıp, üstlerine çıkacak kadar su doldurup haşlayın. Haşlama suyunu döküp kabuklarını soyun. Patatesleri iyice ezip püre haline getirin. Havucu rendeleyin, tuzu, limonların suyunu, biberleri ve z.yağı patates püresine katıp, iyice yoğurarak hamur haline getirin. Maydanoz yapraklarını çok incecik kıyın, tepsiye yayın. Hazırladığınız püre soğumaya yüz tutunca,kabuklu ceviz büyüklüğünde toplar yapıp maydanozların üzerine bırakın. 

(Ben her ne kadar eldivenle çalışmayı sevmiyorsam da top şeklini verirken, elime yapışmaması ve şekillerinin düzgün olması için bu aşamada kullanıyorum. Eldivenleri elime geçirdikten sonra üstlerindeki pudramsı maddenin yemeğin içine karışmaması için, soğuk su ile eldivenleri yıkıyorum.) 

Hepsi bittikten sonra tepsiyi iki tarafa sallayarak,maydanozun patates toplarının her yerine yapışmasını sağlayın.Tek tek alıp kayık salata tabağına yerleştirin. Kenarlarını çeri domatesle renklendirin. 
Not:Havucu patatesler kadar çok haşlamayın.Önceden tencereden alın.

Bu salatayı tavuk, balık ve et ızgaralarının yanında doyurucu yemek ve salata olarak da kullanabilirsiniz.Çay sofralarınızı da lezzetlendirebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder