Malzemeler
* 6-7 tane
irice patates
* 1 tane
havuç
* 2 limonun
suyu
* 1 tepeleme
tatlı kaşığı tuz
* 1/2 su
bardağı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı
karabiber
* 1 çay kaşığı
acı pul biber
* 1 demet çok
ince kıyılmış maydanoz
* Yeteri kadar
çeri domates
Patates ve
havucun kabuklarını ova ova yıkayıp, üstlerine çıkacak kadar su doldurup
haşlayın. Haşlama suyunu döküp kabuklarını soyun. Patatesleri iyice ezip püre
haline getirin. Havucu rendeleyin, tuzu, limonların suyunu, biberleri
ve z.yağı patates püresine katıp, iyice yoğurarak hamur haline getirin. Maydanoz yapraklarını çok incecik
kıyın, tepsiye yayın. Hazırladığınız püre soğumaya yüz tutunca,kabuklu ceviz büyüklüğünde toplar yapıp maydanozların üzerine bırakın.
(Ben her ne kadar eldivenle çalışmayı sevmiyorsam da top şeklini verirken, elime yapışmaması ve şekillerinin düzgün olması için bu aşamada kullanıyorum. Eldivenleri elime geçirdikten sonra üstlerindeki pudramsı maddenin yemeğin içine karışmaması için, soğuk su ile eldivenleri yıkıyorum.)
Hepsi bittikten sonra tepsiyi iki tarafa sallayarak,maydanozun patates toplarının her yerine yapışmasını sağlayın.Tek tek alıp kayık salata tabağına yerleştirin. Kenarlarını çeri domatesle renklendirin.
(Ben her ne kadar eldivenle çalışmayı sevmiyorsam da top şeklini verirken, elime yapışmaması ve şekillerinin düzgün olması için bu aşamada kullanıyorum. Eldivenleri elime geçirdikten sonra üstlerindeki pudramsı maddenin yemeğin içine karışmaması için, soğuk su ile eldivenleri yıkıyorum.)
Hepsi bittikten sonra tepsiyi iki tarafa sallayarak,maydanozun patates toplarının her yerine yapışmasını sağlayın.Tek tek alıp kayık salata tabağına yerleştirin. Kenarlarını çeri domatesle renklendirin.
Not:Havucu
patatesler kadar çok haşlamayın.Önceden tencereden alın.
Bu salatayı
tavuk, balık ve et ızgaralarının yanında doyurucu yemek ve salata olarak da
kullanabilirsiniz.Çay sofralarınızı da lezzetlendirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder