DOMATESLİ BULGUR PİLAVI


Malzemeler (8-10) KİŞİLİK
(Bulgur pilavınızın pişirme suyunun sıcak olması daha iyi olur, pirinç pilavlarındaki gibi kaynar olmasın.)
* 500 gr. Pilavlık bulgur
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3-4 tane iri olgun domatesin rendesi
* 2 orta boy, ince doğranmış kuru soğan
* 1 tane al biber  
* 1 kaşık tatlı biber salçası
* 2 tane acı sivri biber
* 1 tatlı kaşığı tuz.

Bulguru tasa koyup ölçün, pirinçten daha çok su çekeceğini bilerek, ölçünüzün 2-2,5 katı sıcak sıvı ile pişirin. Et veya tavuk suyu ile yarı yarıya  suyu karıştırın. Sade su da kullanabilirsiniz.


Bulguru ayıklayın, domateslerin kabuğunu soyup rondodan geçirin. Soğanları incecik doğrayın, al biber ve sivri biberlerin saplarını, tohumlarını temizleyip ince kıyın.Tereyağ ile zeytinyağı kızdırıp soğanı kavurun, biberleri de az kavurun. Bulguru ilave edip, birlikte kavurmaya devam edin. Domates suyunu ve tatlı biber salçasını ilave edin ve biraz da onlarla kavurun. Tuzu ve sıcak suyunu ilave edince iyice karıştırarak kapağını kapatıp, önce hızlı ateşte sonrada birkaç defa kademeli olarak ısıyı azaltıp, demlendirin. Ocağı söndürdükten 10 dakika sonra servis yapın. 





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder