Malzemeler (8-10) KİŞİLİK
(Bulgur pilavınızın pişirme suyunun
sıcak olması daha iyi olur, pirinç pilavlarındaki gibi kaynar olmasın.)
* 500 gr. Pilavlık bulgur
* 2 yemek kaşığı tereyağ
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 3-4 tane iri olgun domatesin rendesi
* 2 orta boy, ince doğranmış kuru soğan
* 1 tane al biber
* 1 kaşık tatlı biber salçası
* 2 tane acı sivri biber
* 1 tatlı kaşığı tuz.
Bulguru tasa koyup ölçün, pirinçten daha çok su çekeceğini bilerek, ölçünüzün 2-2,5 katı sıcak sıvı ile pişirin. Et veya
tavuk suyu ile yarı yarıya suyu
karıştırın. Sade su da kullanabilirsiniz.
Bulguru ayıklayın, domateslerin kabuğunu
soyup rondodan geçirin. Soğanları incecik doğrayın, al biber ve sivri biberlerin
saplarını, tohumlarını temizleyip ince kıyın.Tereyağ ile zeytinyağı kızdırıp soğanı
kavurun, biberleri de az kavurun. Bulguru ilave edip, birlikte kavurmaya devam
edin. Domates suyunu ve tatlı biber salçasını ilave edin ve biraz da onlarla
kavurun. Tuzu ve sıcak suyunu ilave edince iyice karıştırarak kapağını kapatıp, önce
hızlı ateşte sonrada birkaç defa kademeli olarak ısıyı azaltıp, demlendirin. Ocağı söndürdükten
10 dakika sonra servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder