Mayonez için
* 2 tane oda sıcaklığında taze yumurta
* 1/2 litreye yakın çiçek yağı
* 10 damla limon suyu
Mayonezi yapmak için dar ve derin bir kap kullanın. Sıvı
ölçeklerini de kullanabilirsiniz. 2 yumurtayı kabın içine kırın, el mikserinin
parçalayıcı ucu ile iyice çırpın. Çırpmayı hiç bırakmadan, yağı iplik
gibi içine akıtın. İyice katılaştığını görene kadar ara vermeden çırpma işlemine devam
edin. Koyulaştıktan sonra limon damlalarını ilave edip, 5-6 saniye mikserle çırpmaya devam edin. Buzdolabında kullanacağınız zamana kadar soğutun.
İç malzemesi
* 250 gr. taze bezelye
* 4-5 adet havuç
* 4 orta boy patates
* 400-500 gr. kornişon turşusu
Buharda haşlama tencereniz varsa, en alt
göze ayıklanmış taze bezelyeyi, orta göze doğranmış havucu, en üst göze
de doğranmış patatesleri sıralayıp bir defada haşlayabilirsiniz. Eğer haşlama
tencereniz yoksa sebzeleri tek tek haşlamalısınız.
Hazırlanışı
Patates ve havuçların kabuğunu soyup
yıkayın. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın.Taze
bezelye yoksa, konserve bezelye alıp
süzgeçte soğuk su ile birkaç defa yıkayın ve iyice süzdürüp kullanın. Bezelyeyi konserve kullanacaksanız haşlamanıza gerek yok. 400-500 gr. kornişon turşuyu havuç ve patateslerin
büyüklüğünde doğrayın. Haşlanıp, soğuttuğunuz sebzeleri ve turşuyu bir kapta birleştirin. Üzerine 1 limonun suyunu, yarım tatlı kaşığı tuzu serpip, mayonezin büyük bölümünü de ekleyerek, sebzeleri hırpalamadan iyice karıştırın. Tuzunu ve ekşisini kontrol edin, damak tadınıza uygun ise servis tabağına alın. Spatula ile düzgünce
tabağa yayın, ayırdığınız mayonezi üzerine sıvayın. 3-4 tane düzgün kornişona şekil
verip, üzerini süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder