AMERİKAN SALATASI

 Mayonez için 
 * 2 tane oda sıcaklığında taze yumurta
* 1/2 litreye yakın çiçek yağı
* 10 damla limon suyu
Mayonezi yapmak için dar ve derin bir kap kullanın. Sıvı ölçeklerini de kullanabilirsiniz. 2 yumurtayı kabın içine kırın, el mikserinin parçalayıcı ucu ile iyice çırpın. Çırpmayı hiç bırakmadan, yağı iplik gibi içine akıtın. İyice katılaştığını görene kadar ara vermeden çırpma işlemine devam edin. Koyulaştıktan sonra limon damlalarını ilave edip, 5-6 saniye mikserle çırpmaya devam edin. Buzdolabında kullanacağınız zamana kadar soğutun.

İç malzemesi
* 250 gr. taze bezelye
* 4-5 adet havuç
* 4 orta boy patates
* 400-500 gr. kornişon turşusu

Buharda haşlama tencereniz varsa, en alt göze ayıklanmış taze bezelyeyi, orta göze doğranmış havucu, en üst göze de doğranmış patatesleri sıralayıp bir defada haşlayabilirsiniz. Eğer haşlama tencereniz yoksa sebzeleri tek tek haşlamalısınız.

Hazırlanışı

Patates ve havuçların kabuğunu soyup yıkayın. Tavla zarı büyüklüğünde doğrayıp, haşlayın.Taze bezelye yoksa, konserve bezelye alıp süzgeçte soğuk su ile birkaç defa yıkayın ve iyice süzdürüp kullanın. Bezelyeyi konserve kullanacaksanız haşlamanıza gerek yok. 400-500 gr. kornişon turşuyu havuç ve patateslerin büyüklüğünde doğrayın. Haşlanıp, soğuttuğunuz sebzeleri ve turşuyu bir kapta birleştirin. Üzerine 1 limonun suyunu, yarım tatlı kaşığı tuzu serpip, mayonezin büyük bölümünü de ekleyerek, sebzeleri hırpalamadan iyice karıştırın. Tuzunu ve ekşisini kontrol edin, damak tadınıza uygun ise servis tabağına alın. Spatula ile düzgünce tabağa yayın, ayırdığınız mayonezi üzerine sıvayın. 3-4 tane düzgün kornişona şekil verip, üzerini süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder