Malzemesi (4 kişilik)
* 2 Tane yırtıksız taze hazır yufka
* 250 gr. orta yağlı kıyma
* 1 tane orta boy soğan
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
* 2-3 çorba kaşığı su
Üstü İçin;
* 300 gr. yoğurt
* 2 diş dövülmüş sarımsak
* 1 çorba kaşığı tereyağ
* 1/2 tatlı kaşığı acı kırmızı biber
Soğanları rendeleyin, kıyma, tuz, karabiber ve suyu ekleyip, yoğurun. Suyu koyarken dikkat edin, fazla sulu olmasın. Hazırladığınız kıymayı 8 e ayırın.
Yufkaları açıp, bıçakla 4'e bölün. Üçgen
şekilde kestiğiniz yufkanın geniş tarafına boydan boya kıymayı yerleştirip, sıkı sıkı
sarın. Sonra dolayıp, gül gibi yapın ucunu su ile yapıştırın. Hepsini sardıktan sonra yağsız tavaya fındık büyüklüğünde tereyağ koyup, ısıtın. Hafif ısılı
ateşte böreklerin altını üstünü güzelce kızartın. Tavayı çok doldurmayın, gerekirse iki defada
kızartabilirsiniz.
Yoğurdu, sarımsak ve az tuzla iyice karıştırın. Küçük bir
tavada tereyağı kızdırın biberi içine katın. 2 tane böreği düz tabağa koyun üzerine
yoğurdu sonra da biberli yağı döküp sıcak sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder