Faydalı Besinler- ENGİNAR

Tazesi yeni yeni çıkmaya başlayan enginar, aslında yazın yakın olduğunu haber veriyor. Sezonu kısadır ama bu süre içinde mutlaka bolca tüketilmesi gereken bir sebzedir. Yaprağından çanağına, salatasından etli veya zeytinyağlısına kadar hazırlayarak yiyebileceğiniz enginarın faydaları da oldukça çok.
Hatta eskiden kalan bir rivayete göre; 40 gün üst üste yenilerek yapılan enginar kürü, karaciğeri güçlendiriyor. 

Faydalarını kısaca sıralarsak; 
1. Yüksek miktarda antioksidan içeriyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
2. Kötü kolestrolü düşürüyor, iyi kolestrolün salgılanmasını arttırıyor.
3. Barındırdığı yüksek oranda lif ile kandaki şeker dengelemesine yardımcı oluyor ve şeker hastalarına mutlaka öneriliyor.
4. Yüksek tansiyona karşı koruyucu, yapısında bulunan potasyum sayesinde sodyum-potasyum dengelemesinde bedene yardımcı. Aynı zamanda idrar söktürücü özelliği de var.

Enginarın besleyici özelliği dışında, düşük kaloriye sahip olması da gözden kaçırılmamalı.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder