Malzemeler
Hamuru için;
* 2 Su bardağı
ılık süt
* 1 paket
ıslak maya
* 1 su bardağı
eritilmiş tereyağ
* 1 tatlı
kaşığı toz şeker
* ¾ tatlı
kaşığı tuz
* Aldığı kadar
elenmiş un
Üzeri için;
* Rendelenmiş
kaşar ve beyaz peynir karışımı
* Sivri biber
* Domates
* 1 çorba
kaşığı ev yapımı tatlı biber salçası (1 tatlı kaşığı su ile ezin.)
* Arzuya göre
sucuk, sosis veya pastırma parçacıkları
Ilık
süt ile maya, tuz ve şekeri eritin. Erittiğiniz yağı katıp karıştırın. Yavaş yavaş un
ilave ederek hamuru iyice orta yumuşaklıkta yoğurun. 3 bezeye ayırın, bezenin
altını üstünü hafif unlayarak, merdane ile yarım cm. kalınlığında yufkalar
açın. Türk kahvesi fincanı ağzı ile küçük parçalar kesin. Kenarlarından kalan
parçaları ayırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayıp kestiğiniz
parçaları aralıklı yerleştirin.
(Kabaracaklarını
göz önüne alarak aralık verin pişerken birbirlerine yapışmasını istemiyoruz.)
Rendelenmiş
peynirleri karıştırın, sivri biberleri 3-4 parçaya ayırın, domatesleri biberlerin
boyunda kesin. Şarküteri malzemesi kullanıyorsanız onları da minik parçalar
halinde kesin. Sulandırdığınız biber salçasını çok ince şekilde hamur
parçalarının üzerine fırçayla sürün. Peynirden yeteri kadar koyun, üzerine domates, biber parçalarından birer tane
yerleştirin.
Yufkalardan kestikten sonra kalan parçaları tekrar yoğurup, onlara da önceki işlemleri uygulayın.
Tepsiyi
soğuk fırına koyup kapağını örtün. 30 dakika kadar bekleyin, pizzaların kabardığını
görünce tepsiyi çıkarın. Fırını 180-200 derece ısıtıp tepsiyi içine koyup, pişirin. 20 dakikada pişiyor. Bu ölçünün yarısını yapın ilk defada deneyin. Çünkü
bayağı çokça oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder