MİNİK PİZZALAR


Malzemeler
Hamuru için;
* 2 Su bardağı ılık süt
* 1 paket ıslak maya
* 1 su bardağı eritilmiş tereyağ
* 1 tatlı kaşığı toz şeker
* ¾ tatlı kaşığı tuz
* Aldığı kadar elenmiş un

Üzeri için;
* Rendelenmiş kaşar ve beyaz peynir karışımı
* Sivri biber
* Domates
* 1 çorba kaşığı ev yapımı tatlı biber salçası (1 tatlı kaşığı su ile ezin.)
* Arzuya göre sucuk, sosis veya pastırma parçacıkları

Ilık süt ile maya, tuz ve şekeri eritin. Erittiğiniz yağı katıp karıştırın. Yavaş yavaş un ilave ederek hamuru iyice orta yumuşaklıkta yoğurun. 3 bezeye ayırın, bezenin altını üstünü hafif unlayarak, merdane ile yarım cm. kalınlığında yufkalar açın. Türk kahvesi fincanı ağzı ile küçük parçalar kesin. Kenarlarından kalan parçaları ayırın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı yayıp kestiğiniz parçaları aralıklı yerleştirin.
(Kabaracaklarını göz önüne alarak aralık verin pişerken birbirlerine yapışmasını istemiyoruz.)
Rendelenmiş peynirleri karıştırın, sivri biberleri 3-4 parçaya ayırın, domatesleri biberlerin boyunda kesin. Şarküteri malzemesi kullanıyorsanız onları da minik parçalar halinde kesin. Sulandırdığınız biber salçasını çok ince şekilde hamur parçalarının üzerine fırçayla sürün. Peynirden yeteri kadar koyun, üzerine  domates, biber parçalarından birer tane yerleştirin.
Yufkalardan kestikten sonra kalan parçaları tekrar yoğurup, onlara da önceki işlemleri uygulayın.

Tepsiyi soğuk fırına koyup kapağını örtün. 30 dakika kadar bekleyin, pizzaların kabardığını görünce tepsiyi çıkarın. Fırını 180-200 derece ısıtıp tepsiyi içine koyup, pişirin. 20 dakikada pişiyor. Bu ölçünün yarısını yapın ilk defada deneyin. Çünkü bayağı çokça oluyor. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder