KIRMIZI PANCAR TURŞUSU

Kolay hazırlanışı ve 1-2 gün gibi kısa sürede yenilebilir hale gelmesi ile pancar turşusu, sofralarınızı hem renk hem de lezzet bakımından şenlendirecektir.

Malzemesi;
2 bağ kırmızı pancar (Pancarları alırken, orta boylarını seçmeye dikkat edin.)
4 diş sarımsak (ince halkalar şeklinde kıyılmış)
2 tatlı kaşığı tuz
3 tatlı kaşığı toz şeker
1 su bardağı üzüm sirkesi
1,5 litre su

Pancarların saplarını ve kök vermiş düzgün olmayan yerlerini kesin, kabuklarını soymadan yaklaşık 30-40 dakika soğuk suda bekletin. Üst yüzeyinin çamurdan iyice arındığına emin olana kadar, soğuk su altında ovarak yıkayın. Düdüklü tencere içinde 1,5 litre su ile yaklaşık 15 dakika pişirin. Ateşten aldıktan sonra suyunu tel süzgeçle süzüp ayrı bir yere alın ve pancarların ılınmasını bekleyin. Soyulabilir sıcaklığa geldiğinde üst kabuklarını soyun. Yeterli miktarda piştiyse kabukları kolayca ayrılacaktır. İstediğiniz büyüklükte parçalara ayırdığınız pancarları, daha önce süzdüğünüz turşu suyunun içine koyun ve tuz ile şekeri ilave edip karıştırın. İyice soğuduğundan emin olduğunuzda, kıydığınız sarımsaklarla birlikte sirkeyi ilave edin. Cam kavanozların içine paylaştırıp, sıkıca ağzını kapatın.

Cam kavanoz içinde, buzdolabında uzun süre saklayabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder