Malzemesi
* 1 kg.taze körpe bakla
* 1,5 çay bardağı zeytinyağı
* 2 tatlı kaşığı toz şeker
* 1,5 kahve kaşığı tuz
* 1 tane ince kıyılmış kuru soğan
* Varsa taze soğanın yeşil kısımlarından
4-5 sap
* 3+1/2 yemek kaşığı un
Baklalar küçük boy ise sadece
saplarını ayıklayıp, 3 su bardağı su ile 3 kaşık unu karıştırıp
hazırladığınız suyun içine atın. Büyüklerse ikiye bölüp, unlu suya atın. Ayıklama işlemi bittikten sonra süzün ve soğuk su ile yıkayın. Soğanları, tuzu, şekeri, yağı bir kap içinde karıştırın. Tencerenin içine yerleştirirken baklalar ile hazırladığınız harcı tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Kesinlikle madeni kaşık kullanmayın, baklalar kararır.
Yarım su
bardağı su ilave edip, malzemelerin iyice yerleşmesi için tencerenin iki sapından tutup hafifçe sallayın. Üzerine ½ silme yemek kaşığı
unu serpin ve unun tencerenin dibine inmemesi için hiç karıştırmadan öylece bırakın. Kaynayana
kadar kuvvetli ateşte, sonra kısık ateşte pişirin, tencerenin kapağını hiç açmayın. Soğuduktan sonra servis tabağına boşaltın. Üzerini dereotu ile süsleyebilir, sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.
Dilerseniz; 250 gr. yoğurt içine, 2 diş sarımsak dövün ve yarım
demet dereotu kıyıp sarımsaklı yoğurda karıştırın. Kaseye alıp sofraya götürün. Tercih size kalmış...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder