Faydalı Besinler - KIRMIZI PANCAR

Ana vatanı Akdeniz olan kırmızı pancarın, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından adeta bir enerji deposu olduğu, uzmanlar tarafından söyleniyor.
Kırmızı pancar, bütün kırmızı meyve ve sebzeler gibi antioksidan özelliğe sahip ve bir çok olumsuz sağlık koşullarının oluşmasını engelleyen bir koruyucu olarak biliniyor. Saç dökülmesinden sedef hastalığına, egzama ve kurdeşen gibi deri hastalıklarından kalp hastalıklarına kadar bu koruyucu etkisini deneylerle kanıtlamışlar. Aynı zamanda sindirim sistemi açısından da faydaları bilinmekte ve mide, barsak sorunları olanlara doğal şifa olarak öneriliyor. Kansızlık problemi olanlara havuç suyu ile eşit miktarda karıştırılarak içilen pancar suyunun kan yapısına destek verdiği, alyuvar düzeyini yükselttiği bu yüzden de özellikle kadınlar için faydalı olduğu da kırmızı pancarın yararları listesine ekleniyor.

Kırmızı pancar tüketiminin aşırıya kaçması ise bu faydaların hepsini ters yöne çevirebilecek nitelikte, midede ekşime, ishal, şeker seviyesinin yükselmesi, iştah açması, böbrek taşı olan kişilerde ağrı, tansiyonun aniden düşmesi ve bunlar gibi sonuçlar verebiliyor. Kısacası beslenmemizde dikkat etmemiz gereken söz kırmızı pancar için de geçerli; ''Azı karar, çoğu zarar''





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder