DOMATES BİBER SOSLU KÖFTE - PATATES


 Malzemesi
* 750 gr. iki defa çekilmiş dana kıyması
* 1 tane yumurta
* 4 dilim kabukları çıkarılıp ufalanmış ekmek içi
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı kimyon
* 1 tane rendelenmiş soğanın suyu
* 6-7 tane orta boy patates
* 10-12 tane sivri biber
* 5-6 tane iri olgun domates
* 2 diş kıyılmış sarımsak
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı zeytinyağ
* Bol kızartma yağı

Ufaladığınız ekmek içleri, tuz, soğan suyu, yumurta ve 1,5 çay kaşığı kimyonu yoğurma kabınızda elinizle karıştırın, kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun ve dinlenmeye bırakın.

Patatesleri yıkayıp soyun, elma dilimi biçiminde kesin. Domateslerin kabuğunu soyup, yuvarlak dilimler halinde doğrayın. Sivri biberleri yıkayın, saplarını biraz kısaltın. Sarımsakları bıçakla incecik kıyın. Kapaklı çukur bir tavaya 1 kaşık zeytinyağ koyun, biberleri içine dizip kapağını kapatın biraz kızartın, sarımsak ve domatesleri, tuzu, şekeri ve 1/2 çay kaşığı kimyonu ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakın.
Dinlenen köfte hamurundan iri yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç içinizde yuvarlayıp, parmak biçiminde köfteler yapın. Bol kızartma yağını önce kızdırın, sonra ateşi orta dereceye alıp patatesleri kızartın. Nar gibi olunca alın. Köfteleri de tencerenin telini ara sıra sallayarak aynı yağda kızartın. Servis tabağına aldığınız patateslerin üzerine domates sosunu dökün, kenarlarını köftelerle doldurun.



Domates soslu hazırladığınız bunun gibi yemeklerin yanına salatanın yerine cacık veya ayran ikram etmenizi öneririm.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder