Malzemesi
* 750 gr. iki defa çekilmiş dana kıyması
* 1 tane yumurta
* 4 dilim kabukları çıkarılıp ufalanmış
ekmek içi
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 2 çay kaşığı kimyon
* 1 tane rendelenmiş soğanın suyu
* 6-7 tane orta boy patates
* 10-12 tane sivri biber
* 5-6 tane iri olgun domates
* 2 diş kıyılmış sarımsak
* 1 kahve kaşığı tuz
* 1 kahve kaşığı şeker
* 1 çorba kaşığı zeytinyağ
* Bol kızartma yağı
Ufaladığınız ekmek
içleri, tuz, soğan suyu, yumurta ve 1,5 çay kaşığı kimyonu yoğurma kabınızda elinizle
karıştırın, kıymayı ilave edip çok iyi yoğurun ve dinlenmeye bırakın.
Patatesleri yıkayıp soyun, elma dilimi
biçiminde kesin. Domateslerin kabuğunu soyup, yuvarlak dilimler halinde
doğrayın. Sivri biberleri yıkayın, saplarını biraz kısaltın. Sarımsakları bıçakla
incecik kıyın. Kapaklı çukur bir tavaya 1 kaşık zeytinyağ koyun, biberleri içine
dizip kapağını kapatın biraz kızartın, sarımsak ve domatesleri, tuzu, şekeri ve 1/2
çay kaşığı kimyonu ilave edip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye
bırakın.
Dinlenen köfte hamurundan iri yumurta büyüklüğünde parçalar koparın. Avuç
içinizde yuvarlayıp, parmak biçiminde köfteler yapın. Bol kızartma yağını önce
kızdırın, sonra ateşi orta dereceye alıp patatesleri kızartın. Nar gibi olunca
alın. Köfteleri de tencerenin telini ara sıra sallayarak aynı yağda kızartın. Servis
tabağına aldığınız patateslerin üzerine domates sosunu dökün, kenarlarını
köftelerle doldurun.
Domates soslu hazırladığınız bunun gibi yemeklerin yanına
salatanın yerine cacık veya ayran ikram etmenizi öneririm.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder