ÇİKOLATALI MUHALLEBİ


Malzemesi
* 1 litre süt
* 1 su bardağı toz şeker
* 3 kahve fincanı un
* 50 gr. margarin

Sütün içine toz şekeri ekleyerek, kısık ateşte ısıtın. Başka bir tencerede yağı eritin, ısınınca unu içine döküp çok kısık ateşte krem rengi olana kadar tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Kavurma işlemi tamamlanınca ocağı söndürüp, sıcak şekerli sütü, kavrulmuş yağlı unun üstüne dökün. Her ikisi de sıcak olduğu için aynı helva yaparken olduğu gibi, çok dikkatli olun ve elinizin buhardan yanmamasına dikkat edin. Un ile sütün birbirine karışması ve tencerenin dibine yapışmaması için tahta kaşıkla hemen karıştırın. Ocağı yeniden hafif ateşte açıp, el mikserini 10-15 dakika tencerenin içinden çıkartmadan çırpın. Mikserle çırpma işlemi bittikten sonra, kaynayana kadar tahta kaşıkla karıştırın ve çok koyu kıvama gelmeden ocaktan alın. Yaklaşık 5 dakika daha mikserle çırparak, muhallebi iyice özleşene kadar işleme devam edin. Kenarlı cam bir kaba döküp, soğumaya bırakın. 



SOSU :       
* 4 çorba kaşığı kakao
* 50 gr. margarin
* 3 yemek kaşığı toz şeker
* 1 su bardağı kaynar su
* 1 yumurta

Yumurta hariç tüm malzemeyi dar ve uzun bir kaba koyun, bir defa karıştırıp soğumaya bırakın. Soğumaya yüz tutunca 1 yumurtanın sarısını ekleyin ve köpürtmeden el mikseri ile dipten çırpın. Eğer çırpma işi bittiğinde üzerinde köpük kaldı ise çorba kaşığı ile üstten alın. Soğumuş muhallebinin üzerine gezdirerek dökün ve üzerini streç folyo ile kapatıp bir gece buzdolabında bırakın. 


Servis zamanı dilimleyip tatlı tabaklarına alıp, sosundan üzerine gezdirin. Bu tatlı bol soslu olduğu için, tatlı kaşığı ile yenilebilir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder