PATLICAN SİLKME

 Malzemesi (4-5 KİŞİLİK)
* 1 kg. kemer veya bostan patlıcan
* 3 tane olgun domates rendesi
* 200 gr. dana kıyma
* 1 tane ince doğranmış kuru soğan
* 3 tane ince doğranmış acı sivri biber
* 1,5 yemek kaşığı tereyağ
* 2 çay kaşığı tuz

Patlıcanları alacalı soyup yıkayın. Yağı tavaya alın, soğanı ilave edin ve biraz kavurun. Kıymayı ilave ettikten sonra ezerek karıştırıp kavurun. Kıyma kavrulduktan sonra domates rendesini ve biberleri ilave edip 5 dakika daha pişirin. Patlıcanları 1,5 cm.kalınlığında halka halinde kesin, dibi düz tencereye dizin, hazırladığınız kıymayı halka patlıcanların üzerine döküp yayın. Tuz ve karabiberi katın. Yarım çay bardağı ılık su ilave edip, orta ateşte tıkır tıkır pişirin.

Hiç karıştırmayın, pişip pişmediğini, dibine yapışıp yapışmadığını kontrol etmek için tencereyi silkeleyin.Yemeğin adı buradan gelmektedir.  Bu yemek kızartma olmadığı için, özellikle yaz ayları için hafif ve sağlıklı bir yemektir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder